Aladağ yurt yangını davasında baroların müdahilliği kaldırıldı, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu tepki gösterdi.

Adana'nın Aladağ İlçesi'nde Süleymancıların yurdunda 11'i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği kız yurdu yangını davasının ilk celsesinde kabul edilen Türkiye Barolar Birliği ile çok sayıda baronun davaya müdahillik kararı, dünkü duruşmada kaldırılınca, aynı kuruluşlar mağdur ailelerin avukatlığı kararını aldı.

Aladağ'da 29 Kasım 2016'da ortaokulda okuyan kız öğrencilerinin kaldığı, özel öğrenci yurdunda 12 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından, aralarında dernek yöneticileri ve yurt müdürünün de bulunduğu 6'sı tutuklu 7 sanık hakkında taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.Komşu ilçe olan Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk celsesinde Türkiye Barolar Birliği ile çok sayıda baro davaya müdahil olma talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti talebi kabul ederek baroları dosyaya katılan olarak ekledi.

Davanın dün görülen 2'inci celsenine Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'da katıldı. Duruşmada bazı STK'lar ile barolar yine müdahillik talebinde bulundu. Sanık avukatları ise suçtan direk zarar görmediklerini belirterek müdahillik talebine karşı çıktı.

Duruşma savcısı da mütalaasında, baroların suçtan direk zarar görmedikleri gerekçesiyle müdahillik taleplerinin red edilmesine karar verilmesini istedi. Değişen mahkeme başkanı da ara kararında Türkiye Barolar Birliği ile baroların müdahilliğini kaldırdı.

'AİLELERİN AVUKATI OLARAK GİRERİZ'

Metin Feyzioğlu, verilen müdahillik kararından mahkemenin geri döndüğünü belirterek, "Biz de doğrudan doğruya suçtan zarar gören ailelerin avukatı olarak gireriz buraya. Bizim avukat olarak bu duruşma salonuna girmemizi hiç kimse önleyemez.

Biz yine buradayız. Ailelerin yanında daha kalabalık olarak bulunacağımızın sözünü ve garantisini veriyorum" dedi.Duruşmanın 3'üncü celsesi 9 Ekim'de Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Kaynak: Yurtgazetesi