Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Adli Yıl açılışında konuşma yaptı. İktidara boyun eğmeyeceklerini söyledi.

"İKTİDARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Adli Yıl açılışında konuşma yaptı.. 'Halkın gücünden korkanlar iktidarı sürdürmek için halkları birbirine düşürürler' diyen Feyzioğlu "İktidara boyun eğmeyeceklerini" ifade etti.

Metin Feyzioğlu'nun konuşmasından önemli satır başları:

-İktidarlar yol yapabilir, tren yolu yapabilirler, buldukları her toprak parçasını kentsel dönüşüme de dönüştürebilirler ama iktidarları tarihe altın harflerle yazdıracak ola diktikleri binalar değil adaletleri olacaktır.

-İktidarın oluşturmak istediği korku devletine karşı en etkili panzehir konuşmaktır konuşmaktır.

-HSYK'nın iktidardan bağımsız kurulması hukuk devleti için en önemli şarttır.

-Kendisine biat eden kindar nesiller yetiştirmektedir siyasi iktidarın çok uzun yıllardır yaptığı

-Sorunları çözmek için BİR olmalıyız.

-Bir avukatın hakkı ihlal edildiği yerde vatandaşın vatandaşlık hakkı elinden alınmıştır.

-Hukuk devletini el ele kurmaya kararlıyız.

-Yüksek mahkemelerin senin iktidarına boyun eğmiyoruz. Ankara'da hakimler var demeleri gerekirdi.

-İktidar, biz sana boyun eğmiyoruz Türkiye'de avukatlar var.

TBB’den alternatif adli yıl açılışı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2014’te başbakanlık görevindeyken katıldığı Danıştay’ın 146. kuruluş yıldönümünde Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşması nedeniyle tepki göstererek salonu terk etmesinin ardından bu yıl adli yıl açılış töreni bölündü. Yargıtay, yasal dayanağı kaldırılmasına rağmen gelenekselleşen adli yıl açılış törenini bu yıl Dünya Barış Günü’ne rastlayan 1 Eylül’de yaptı. Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) alternatif töreni ise bugün yapıldı. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

ADLİ YIL AÇILIŞINA KÜRESEL DESTEK

Tören, TBB Kültür Merkezi’nde barolardan uluslararası katılımla düzenlendi. Törene, baroları ve avukatları küresel boyutta temsil eden en büyük üç örgüt olan Uluslararası Avukatlar Birliği (UIA), Avrupa Barolar ve Hukuk Kuruluşları Konseyi (CCBE) ve Avrupa Barolar Federasyonu (FBE) katıldı.

Böylece çeşitli ülkelerden yüzlerce baro ve milyonlarca avukatın üye olduğu üç uluslararası meslek, örgütü alternatif adli yıl açılışında buluştu. Törene, toplam 22 ülkenin barolar birliği başkanları ve avukat örgütü temsilcileri yer aldı.

Törende, uluslararası katılımcıların yanı sıra Türkiye’nin baro başkanları da yer aldı. TBB’nin adli yıl açılış tören programı, Anıtkabir’de Aslanlı Yoldaki yürüyüşün ardından son buldu.