Balıkesir Barosu TBB Delegesi Avukat Bülent Özaşçı, yaptığı yazılı açıklama ile Türkiye Barolar Birliği seçimlerinde Başkan adayı olarak Ankara Barosu Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu’nu desteklediğini ilan etti. Avukat Özaşçı’nın destek açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Ülkemizde, yargıda ve yargının ayrılmaz bir parçası olması gerekirken yok sayılmak istenen savunma ayağında büyük olumsuzluklar yaşandığı bilinen bir gerçektir. Bu süreç içinde mesleğimize, barolarımıza ve Türkiye Barolar Birliği’ne sahip çıkmamız gerekmektedir. Bu hepimizin görevi ve borcudur.

Yakın bir zaman içinde gerçekleşecek Türkiye Barolar Birliği’nin Olağan Genel Kurul’unda, savunma ayağını temsil edecek Türkiye Barolar Birliğinin başkan ve organlarının seçimi de yapılacaktır. Seçilecek yeni yönetimi çok zorlukların beklediği kanaatindeyim. Şu anda birbirinden değerli 3 meslektaşımız ve ekibi bu onurlu göreve talip olmuşlardır. Ancak şahsi düşüncem bu zorlu dönemde kararlılığı, dik duruşu, hukukun üstünlüğüne ve savunmanın kutsallığına inandığını bildiğim ve bunları sonuna kadar layıkıyla savunacağına inandığım Ankara Barosu Başkanı Sayın Av. Metin Feyzioğlu’nun bu göreve gelmesi i gerektiği noktasındadır. Bu düşünce ile kendisini destekleme kararı aldım.

Meslektaşımız Ankara Barosu Başkanı Sayın Av. Metin Feyzioğlu’na bu zorlu süreçte başarılar diliyorum. Bu düşüncemi de siz meslektaşlarımla paylaşıyorum.

BALIKESİR BAROSU TBB DELEGESİ AV. BÜLENT ÖZAŞÇI