Türkiye Barolar Birliği  YK Üyesi Av.M.Turgay Bilge dün sitemizde yayınlanan  Av.Onur Kılıç'ın ( TBB'ye kimin başkan olacağı değil, hakların nasıl korunacağı önemlidir...) yazısına cevap verdi.

TBB YK Üyesi Av.M.Turgay Bilge'nin yorumu;

"Yeni Avukatlık Kanunu ile değişecek hususların bizleri ne derece ehliyetsizleştireceğini, vasıfsızlaştıracağını duymadık mı? Yabancı hukuk firmalarına yol açmak isteyenler, ağır ceza mahkemelerinde on yıllık kıdem olmalıdır demediler mi?" Diyorsunuz. YANITI GERÇEK VE NET: DEMEDİLER!
Sayın Feyzioğlu'nun seçim ve TBB'yi karalama kampanyalarının tek ve  gerçekdışı argümanı olan "yabancı hukuk bürolarının açılacağı" iddiası tamamen kendi ürünüdür. Sayın Feyzioğlu iddiayı yani tezi kendi üretmiş sonra da buna karşı çıkar görünersek bir medya planlaması yapmıştır. Aksini iddia eden veya merak edecek olanlara, gerçekleşmesinin ardından Sayın Feyzioğlu tarafından varmış gibi gösterilen yasa taslağı maddelerinin olmadığı ve tartışılmadığı Baro Başkaniarı Toplantısı'nın TBB tarafından virgülüne dokunulmadan basılan tutanaklarını okumalarını öneririm. Avukatlar dedikoduyla, asılsız iddialarla değil kanıt ve bilinçle konuşurlar.TBB'nin iddia ettiğiniz gibi bir şey DEMEDİĞİNE kanıt gösteriyorum."