1136 sayılı Avukatlık Yasasının 110.maddesi Türkiye Barolar Birliğinin görevlerini belirlemiştir.

Anılan maddenin 17.fıkrasında ; Hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını korumak, savunmak ve bu kavramlara işlerlik kazandırmak da Tbb'nin görevleri arasındadır.

Avukatlık Yasasının 76. Ve 95. Maddelerinde , Tbb'ye verilen bu görev, barolarımıza da verilmiştir. Hukukun üstünlüğünün değil, üstünlerin hukukunun geçerli olduğu ve parlamentodaki parmak çoğunluğunun meşruiyet dayanağı olduğu , 16 Nisan plebisiti ile ülke rejiminin değiştiği ,plebisitteki usulsüzlükler ve YSK'nın bu usulsüzlüğe ortak olduğu bir dönemde, toplumsal muhalefetin örgütlenmesi,sesini yükseltmesi ve sivil itaatsizlik örneklerini sergilemesinden daha doğal bir durum yoktur.Böylesi bir dönemde yasa ile verilen yetkilerini kullanmaktan çekinen, kurumdan ziyade , kendi siyasi ikbalinden ötürü adalet yürüyüşüne katılmaktan, sembolik destek vermekten bile çekinen Tbb başkanını yasa ile verilen Görevini yapmaya davet ediyorum.Ayrıca 2013 Adana, 2015 İzmir-Bursa mitingleri Tbb'nin değil,bizzat yerel baroların aldıkları kararlar doğrultusunda yaşama geçirilmiştir.

Kaldı ki 10 Şubat 2013 Adana/Savunma susmayacak mitinginde kendisi Ankara Baro Başkanıdır.Bu nedenle gazetelerde yaptığı söyleşilerde eksik ya da yanlış bilgi vermemelidir.Tbb Başkanı.Kişilerle hiçbir sorunumuz yok,tarih onları hangi dönemde neyi yaptıklarını ya da yapamadıklarını ya da yapmak istemediklerini yazacaktır.Kişinin aynası iştir, lafa bakılmayacaktır.Bir Sözümüz de Chp içindeki , genel başkanın başarısızlığını bekleyenlere ya da kerameti kendinde arayanlara olsun.Gecikmeden, derhal,tez verilmesi gereken ve adil olması gereken adalet mefhumunun en ağır yarayı aldığı dönemde böylesine anlamlı ve toplumsal desteğini bulmuş bir yürüyüşe katılmayan,tavır almayan, emek vermeyen siyasetçileri ülke yakından izlemektedir.

Saygılarımla

M.Gazi Çıtırık

27./ 28. dönem Adana Baro Başkanı

29.Dönem Adana Barosu TBB Delegesi