Önay Alpago ile kısa bir telefon söyleşisi yaptık. Alpago TBB seçimlerinde Feyzioğlu'nu desteklediğini vurgulayarak bize şu açıklamaları yaptı;

“Türkiye’nin içinde bulunduğu olumsuz koşullarda hukuka güvenmek, hukukun üstünlüğünü hissetmek, hukukun, yargının, güvencesi içinde yaşadığımızı bilmek, bu bilinç içinde olmak çok büyük önem taşıyor. Çünkü sonuçta insanların başvurabileceği, sığınabileceği tek adres hukuktur. Özellikle yapılan son referandumdan sonra ülkemizde hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukuku egemen oldu, yargı tümüyle siyasi iktidarın vesayeti altına girdi. Bu durumda TBB’nin seçimi, başkanı ve yönetimi son derece önem taşıyor.

Ben İstanbul Barosu’nun bir delegesiyim ve İstanbul Barosu’na mensup olmaktan, başkanım Ümit Kocasakal demekten de çok gurur duyuyorum. Aynı şekilde Türkiye Barolar Birliği Başkanım Metin Feyzioğlu demekten de büyük gurur duyacağıma inanıyorum.

Bir süredir avukatların çektiği sıkıntıları hep birlikte görüyoruz. Avukat arkadaşlarımıza kelepçeler takıyorlar, itilip kakılıyorlar, yerlerde sürükleniyorlar. Bütün bu olumsuzluklar karşısında doğrusu ben TBB’nin,  çok daha etkin tavır almasını, meslektaşlarımızın yanında olmasını isterdim. Bunu göremediğim gibi Cumhuriyetin temel değerleri böylesine hırpalanırken karşı çıkan bir ses de duyamadım. Dolayısıyla benim Ahsen Coşar ’la ilgili herhangi bir kişisel değerlendirmem söz konusu değildir ama Türkiye Barolar Birliği Başkanı olarak bu saydığım olumsuzluklar karşısında tepkiyle, inanmış güçlü bir sesin çıkmasını isterdim. Bunun ne yazık ki olamadığını gördüm.

Şimdi bu adaylar arasında açıkça ben ifade ediyorum; Sayın Metin Feyzioğlu ödünsüz bir cumhuriyetçidir, çalışkan ve tutarlı bir isimdir. Örgütlülüğü ve ortak aklı önemseyen bir insandır. Bunun da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca kararlılığını, nezaketini ihmal etmeden ortaya koyan bir yapı içindedir. Hem meslektaşlarımızın sorunlarına, hem hukukun hırpalandığı bu dönemde aldığı yaralara, hem de Türkiye’nin kaybolan hukukun yeniden inşasına büyük ölçüde hayat getireceğine inandığım için Metin Feyzioğlu’nu destekliyorum.