Metin FEYZİOĞLU Başkanlığında onun listesinden yönetim kuruluna seçilen arasındaki görev bölümünü ilgi ve beğeniyle karşıladım. İstanbul Barosu yönetimini temsil eden gruplar olarak yıllardır TBB yönetimindeki Ankara egemenliğini kırmak için çalışıldığını herkes bilir. Bu dönemde İstanbul Barosu olarak bu egemenliği kırmak için bir yandan Kazım KOLCUOĞLU Başkanlığa aday olurken öte yandan Yeni Yaklaşımlar öncülüğünde davranan büyük bir grup da daha geniş bir tabanla hareket etmeği yeğlemişti.

TBB Yönetim Kurulundaki görev bölüşümü, Başkanlık Divanında centilmence Ankara egemenliğine son verildiğini gösterdi. İstanbul delegelerinden yönetime giren ve aynı zamanda önceki dönemin Başkan Yardımcılarından Berra BESLER ile Başar YALTI’nın ikisi de Başkan Yardımcılıklarına getirilmiş ve gene Yeni Yaklaşımlar yazı kadrosundan eski Tekirdağ Baro Başkanı ve TBB Yönetim Kurulunun eskilerinden Tekirdağ delegesi Güneş GÜRSELER de Genel Sekreter olmuştur. Başkanlık Divanındaki ikinci Ankara delegesi ise Saymanlığa getirilen Sabri Erdal GÜNGÖR olmuştur.

Yönetim Kurulundaki diğer üyelerin illere göre dağılımı da güzel bir denge oluşturmaktadır. Kıdem sırasına göre Ali ARABACI (Bursa), Eyyüp Sabri ÇEPİK (Şanlıurfa), Yurdagül GÜNDOĞAN (Adana), Kürşat KARACABEY (Ankara), Gülcihan TÜRE (Antalya) ve İzzet VARAN (Artvin) ile oluşan kurulda bence tek önemli dengesizlik kadın-erkek oranında görülüyor. Türkiye genelinde avukatların yüzde 40 kadın yüzde 60 erkek dağılımı göz önüne alınarak 6 erkek üyeye karşılık 4 kadın avukata yer verilmesi daha dengeli bir tercih olurdu. (Bu konuda sen önce İstanbul Barosu delegeleri arasında bu dengeye dikkat et denilebilirse de zaten beni o dengesiz listeye almayanlara ancak teşekkür ediyorum.)


Meslek kıdemine göre sıraladığımızda Rona AYBAY (İstanbul), Ruhi BACANLI (Yozgat), Özkan BULGU (Eskişehir), Dilaver ERDDOĞAN (Çankırı), Ünal Dinç (Ankara), Haşim MISIR (Gaziantep) ve Faik YILDIZ (Isparta) adlarından oluşan Disiplin Kurulu, illere göre dağılımda gene dengeye uyulmuş ise de tam bir erkekler kulübü durumunda görünüyor. Verecekleri adil kararlarla bu cinsiyet dengesizliğinin göz ardı edilmesini sağlayacaklarını düşünüyorum. Umarım yılların deneyimiyle konunun kitabını da yazmış olan Haşim MISIR bu önemli kurulun Başkanı olur.

Denetleme Kurulunda M. Cumhur ARIKAN (Kocaeli), Ayça ÖZOK ENER (İstanbul) ve Bülent ÖZAŞÇI (Balıkesir) üçlüsüyle kadın-erkek denge oranı sağlanmış ama bu kez de tamamı Marmara Bölgesinden olmakla bir eleştiri alabilir.


Ufak tefek eleştirilerim de olsa, dört yıllık dönem için TBB’ni yönetecek meslektaşlarımıza tam destekle başarılar diliyorum.