TBB Delegesi değilim ama 20 yıl yargıç olarak dışarıda kalsam da 1974'de Çağdaş Avukatlar Grubunu  kuran ve tekrar mesleğe döndüğümde Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu içinde yerimi alarak hiçbir zaman ayrı kalmayan 5 kişiden biri olarak elbette TBB Başkanlığına en yakışan adayım Kazım KOLCUOĞLU'dur. Bunu adaylar belli olduğunda da açıkladım.

Öncelikli amacımız, V. Ahsen COŞAR'ın bu makamı boşaltmasıdır.

Aynı amacı taşıyan devrimci ve ulusalcı avukatlar, iki aday arasında bölünürlerse bundan önceki seçimde olduğu gibi gene Ahsen COŞAR kazanacaktır.

Sosyal medyadan izlediğim kadarıyla Metin FEYZİOĞLU'nu desteklediğini yazılı olarak açıklayan Baro Başkanları ve delegeler çoğunlukta... Kazım KOLCUOĞLU'nu destekleyen ise bu durumlarını yazılı olarak açıklamıyorlar. KOLCUOĞLU için bu durum maalesef iyi bir gösterge oluşturmuyor.

Çeşitli illerdeki arkadaşlarımdan aldığım haberlere göre FEYZİOĞLU'nu destekleyenler kesin kararlı olmalarına karşın KOLCUOĞLU'nu desteklediklerini söyleyenlerden özellikle 2 delege (ki bunlardan birisi Ankara Hukuk mezunu ve sonradan İstanbul Barosuna nakletmiştir) TBB yönetim kuruluna girebilmek için COŞAR ile görüşüyor. Birileri de KOLCUOĞLU'nun COŞAR kazansın diye oyları bölme görevi aldığını söylüyor. İstanbul Delege Listesindeki öğretim üyelerinden büyük çoğunluk, KOLCUOĞLU'nun desteklenmesi kararı alınmasını isteyen Baro Başkanımıza karşı çıkıyor. Bu dedikodulardan ve davranışlardan son derece rahatsız oluyorum.

Bu veriler karşısında son güne kadar var gücümüzle KOLCUOĞLU'nu seçtirebilmek için çalışmak ama durum kritikliğini korursa COŞAR'ın seçilmesine yardımcı olmamak gerektiğini düşünüyorum.

Açıklama notu:

1974’de rahmetli Av.Doç.Dr. Kevork ACEMOĞLU hocamızın Şişli Meydanındaki bürosuna Eski TMTF Başkanları Kemal KUMKUMOĞLU ve Ahmet Güryüz KETENCİ, 1968 İşgal Komitesi Başkanı Bozkurt NUHOĞLU ve eski öğrenci liderlerinden Şener METE’yi çağıran 1968 İşgal Komitesi üyesi Ömer YASA, İstanbul Barosu “Genç Avukatlar Grubu” yönetiminden devralmak için gerçek gençlerle bir grup kurma kararı almıştı. Grubun adını Çağdaş Avukatlar olarak kararlaştırmamızı Bozkurt NUHOĞLU önermişti.

Av.Ömer Yasa

Adaletbiz...