Geçtiğimiz hafta sonu Gümüşhane ve Bayburt’taki Bölge Barosu yeni hizmet binasının açılış törenine katılmak üzere bölgeye gelen ve Ali Osman Ulusoy’un cenaze törenine katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun stajer avukatlara ruhsat vermesi sosyal medyada büyük yankılara sebep oldu. AK Parti Trabzon eski milletvekili adayı Av. Salih Cora ile eski milletvekili adayı Av. Ayşe Sula Köseoğlu, kendilerine ait sosyal paylaşım sitelerinde, yanlarında çalıştırdıkları stajer avukatlara ruhsat belgesini takdim eden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile birlikte fotoğrafları paylaşınca olanlar oldu. Eleştiri getirenlerin başında sosyal medyayı iyi kullananlardan birisi de AK Parti Trabzon eski milletvekili Asım Aykan oldu. Aykan fotoğrafların altına, ‘Büyük talihsizlik’ olarak not düşerken bazı AK Partililer ise, ‘Yarın bu resmi AK Parti’ye vereceğim, özgeçmiş dosyasına koyar, Cumhurbaşkanı’na yollarsın. Vah benim AK Partili dostlarım vah...!!” şeklinde tepki gösterdiler. Av. Salih Cora ise Feyzioğlu’nun meslek örgütünün en başındaki isim olduğunu belirterek, “Tepkilere anlam vermek mümkün değil. Bizim oradaki tek amacımız yanımızda çalışan stajını tamamlayan yeni meslektaşımıza verilen ruhsatının mutluluğunu paylaşmaktı. Bu fotoğrafı farklı yorumlayarak değişik amaçlar peşinde koşanları ise kendi vicdanları ile baş başa bırakıyorum” dedi. Av. Ayşe Sula Köseoğlu gelen tepkilere ise, “Burada mesleki bir tören icra ediliyor, lütfen ötesinde bir anlam çıkarmayalım. Bu fotoğrafların öznesi yeni meslektaşlarımızdır” şeklinde cevap verdi.

Sosyal medyada nasıl paylaşıldı? 

Salih Cora sosyal medyada paylaştığı fotoğrafın altına, “Büromuzda stajını tamamlayan syn Av.betül KARAÇENGEL'in ruhsat törenine katıldık.Kendisine meslek yaşamında başarılar dileriz” ifadelerini kullanırken, Av. Ayşe Sula Köseoğlu ise, “Adı Seda Çelik.. 

Avukatlık ruhsatını dün akşam ettiği meslek yeminiyle belki de Türkiye'de ilk olacak şekilde, takdirî bir tevafuk ile ruhsatında imzası olan Trabzon Barosu Başkanı ve TBB Başkanının elinden aldı...