Ahsen Coşar ile bir karşılaşma

Bize öyle bir çıkıştı ki bir an ne olduğunu anlayamadık.. Sonra Gürkan’ın sözleri ile teselli olduk.

Şaşkına dönmüştük.. Bize hiç beklemediğimiz öyle bir tavır koydu ki bir anda şaşkına döndük.  Genel Kurul’un  birinci günü öğle saatleriydi, havuzlu bahçede geziniyorduk, karşıdan yanında birkaç kişi ile Ahsen Coşar’ın geldiğini gördük,  saniyeler sonrada karşılaştık.. Elimi uzatıp uzatmadığımı hatırlayamıyorum, Ahsen Coşar an içerisinde öfkeyle bize çıkıştı..

-adaletbiz değil mi? Bana neden sitenizde o kadar küfrettirdiniz?

Ne küfrü, kimin haddine bu sitede bir başkasına küfretmek. “Yok öyle şey, hangi yazıda” dedim.. Sanırım bir anda öfke kontrolüne geçti ve “özür dilerim” diyerek arkadaşları ile yoluna devam etti..

Hiç beklemediğimiz ve de hak etmediğimiz bir saldırı idi bu.. Yeşim’e baktım üzgün ve kırgındı, bense hayretler içerisinde düşünüyordum..

Yeşim ile kısa bir durum değerlendirmesi yaptık.. Sitede seçim kampanyası boyunca Ahsen Coşar’a eleştiriler vardı, ancak asla küfür yoktu..

Bizi Muğla Barosu başkanı, sevgili dostum Mustafa İlker Gürkan teselli etti, “seçim kampanyası bu, Ahsen eleştiriyi küfür gibi görmüştür” dedi.. Gürkan adaletbiz’ den bizim sitemiz diye bahseder hep. Bir gün sitede Marlon Kemal ile ilgili bir haber yayınlanmıştı. Gürkan telefonda “Yahu Rahmi bizim sitemizde bu haberin ne işi var?” diye çıkışmıştı.. Haklıydı, haber derhal kaldırıldı. Gürkan der de olmaz mı? 68 kuşağının en yiğitlerindendir o..  Seçim Kampanyası sırasında Muğla’da “ Ahsen seni sordu bana, bende silah arkadaşımdır dedim”  diye açıklama yapmıştı bize..

Kemal Kumkumoğlu “ne ulan fırça attırıyorsun kendine” diye çıkıştı bana..

İlk gün Ahsen Coşar endişeli ve stresliydi.. Seçim günü Yeşim’i aradım, Yeşim, Ahsen Coşar için  “bugün çok neşeli, bana pozlar verdi” dedi..

Biz bu neşeden sonuçlar çıkarmaya çalıştık.. Acaba Ahsen’in seçim şansını artıracak yeni gelişmeler mi olmuştu?

Oysa adaletbiz demokratik bir tartışma alanı olmak için yola çıkmıştır. Bu siteyi zaman zaman önceki İstanbul Barosu başkanlarından Av. Muammer Aydın, şimdiki başkan Ümit Kocasakal’da eleştirmiştir ama her iki başkan da adaletbiz ile yakın ilişkiyi sürdürmüştür.

Bu site seçim sürecinde ilk röportajı Ahsen Coşar ile yaptı. Seçim sürecinin ilerleyen günlerinde Ahsen Coşar Yeşim Turan’ı aradı ve “eleştirilere bir cevap yazdım, size gönderiyorum, kesmeden yayınlar mısınız?” diye sorduğunda Yeşim “tabii başkan” deyip yazıyı olduğu gibi yayınladı. Röportaj1 ve Röportaj 2

Nedense seçim kaybedenler her dönem adaletbiz’de kusur aradı. Kazananlarla da mutluluğu beraber yaşadık. Biz Feyzioğlu'nun da dediği gibi herkese aynı uzaklıkta değil, aynı yakınlıkta olduk ve olmaya da devam edeceğiz.

Söyleyecek sözü olanlara bu site her zaman açıktır. Biz sadece demokrasiden, özgürlüklerden, adil, tarafsız, bağımsız yargıdan, savunmanın bağımsızlığı ve özgürlüğünden yana tarafız..