Adli Yıl açılış törenlerinin birleştirilmesi hususu, bir süredir Yargıtay Başkanlığıyla Başkanlığımız arasında görüşülmekteydi.  

Geçtiğimiz günlerde Yargıtay Başkanlığı tarafından, adresi bir otelin kongre merkezi olan adli yıl açılış törenine davet edildik. Bu davet üzerine, Türkiye Barolar Birliği Başkanının konuşma yapmayacağı bir törene katılımın ilkesel olarak mümkün olmayacağı düşüncemizi açıkladık. 

TBB Başkanının da açılış töreninde konuşma yapmasının istendiğine dair Yargıtay Başkanlığının tarafımıza geçtiğimiz günlerde sözlü olarak bildirilen kararını ise memnuniyetle karşıladık. 

Törenin yapılacağı yerin adresi konusunda elimizdeki resmi bilgi, yukarıda ifade ettiğimiz kongre salonudur. Bunun dışında bize ulaşan resmi bir bilgi ve alınmış bir yönetim kurulu kararımız da yoktur. 

15 Temmuz sonrası yaşanan, hepimizin ihtiyaç duyduğu milli birlik ve beraberlik ruhuna, yargının tarafsızlığını ve bağımsızlığını ulusal ve uluslararası kamuoyunda sorgulatarak zarar verebilecek bir organizasyonu doğru  bulmayacağımızı ve meselelerin iletişim yoluyla çözülebileceğine dair inancımızı kamuoyunun bilgilerine sunarız. 

Saygılarımızla 

Av. Metin Feyzioğlu
Türkiye Barolar Birliği Başkanı