ÇHD Adana yöneticisi avukatlar  barış için bildiri yayınlayan akademisyenler hakkında, "mütareke döneminin işgal altındaki İstanbul'unun sözde aydınlarının kalıntıları" şeklinde konuşarak aydınları hedef alan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'na apoletli ve düğmeli cüppe gönderdi.

Yargının ve savunmanın bağımsızlığına sahip çıkması gereken Metin Feyzioğlu'nun , yaptığı açıklamalarla, iktidarın baskı ve hukuksuzluklarına destek olduğunu söyleyen avukatlar Metin Feyzioğlu'nun 16 Ocakt'ta Çukurova Kitap Fuarı'ndaki söyleşi ve Adana Baro eğitim çalışmasındaki programını iptal etmesi üzerine o gün kendisine vermek üzere hazırladıkları apoletli cüppeyi Adliye postanesinden adresine gönderdi.

Adalet sisteminin temel taşları olan yargıç, savcı ve avukatlar, duruşmalarda özel cübbeleriyle görev yaptıklarını, cüppelerinin vicdanın ve tarafsızlığın sembolü olduğunu söyleyen ÇHD'nin yayınladığı açıklama şu şekilde:

"Yargı, kimseden emir almadığı, bağımsız olduğu için, kimsenin önünde iliklenmesin diye cübbenin düğmeleri yoktur. Yargı, kamu hizmeti olduğu için cübbenin cebi de yoktur.

Akademisyenler hakkında sarf ettiği sözler nedeni ile Metin Feyzioğlu’nun önü düğmeli ve apoletli cüppeye ihtiyaç duyduğunu düşündüğümüzden, kendisine böyle bir cüppe hazırlamıştık ve Adana’ya geldiğinde armağan edecektik. Ancak Metin Feyzioğlu Adana programını son anda iptal ettiğinden hazırlamış olduğumuz bu cüppeyi 21 Ocak 2016 Perşembe günü saat 14:00’te, Adana Adliye Postanesinden kargo yolu ile gönderdik" (Adana/EVRENSEL)

Etiketler: AdanaÇHDMetin FeyzioğluTBB