ADANA Barosu TBB Delegeleri, Baro Başkanımız Av. Mengücek Gazi ÇITIRIK, Av. Ziya YERGÖK, Av. M. Hakan ÖNENLİ, Av. Yasemin TANIR, Av. Yurdagül GÜNDOĞAN, Av. Berfu Salıcı YAKIT ve Av. Kemal OLCAY bugün (20.05.2013) başkanlık odasında bir araya gelerek 25-26 Mayıs 2013 tarihlerinde yapılacak olan Türkiye Barolar Birliği (TBB) 32. Olağan Genel Kurulu öncesinde seçimlere dair durum değerlendirmesinde bulundular.

Avukatlık mesleğinin sorunlarının her geçen gün daha da arttığı, savunmanın şekli bir unsur olarak görülüp, yok sayıldığı, yeni Avukatlık Yasasının mesleki kazanımları koruyacak bir şekilde yasalaşamadığı, yabancı avukatlık şirketlerinin ülkemizde danışmanlık dışında dava ve takip işlerini yürütebilmesinin yasal hazırlıklarının yapıldığı, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumla yüksek yargının da siyasi iktidarın vesayeti altına girdiği, yargının; siyasi iktidar mücadelesinin aracı haline gelip, topluma mesajın yargı üzerinden verilmeye çalışıldığı, toplumun; etnik köken, mezhep, bizden olan, olmayan şeklinde kutuplaştırıldığı, Türk usulü ‘başkancı’ sisteme geçilebilmesi için yeni anayasa çalışmalarının yürütüldüğü, toplumsal huzur ve iç barışın sağlanamadığı bir dönemde TBB Başkanlık ve diğer organlarının seçimi yapılacaktır.

Toplantıya katılan Baro Başkanımız ve TBB Delegeleri aşağıda belirtilen nedenlerle Sayın FEYZİOĞLU’na destek vermektedirler. 

“Böylesi bir dönemde söylemleriyle ve bu söylemleriyle tutarlılık gösteren eylemleri, dinamizmi ve çalışkanlığıyla ön plana çıkan, ‘ayrıştıran değil, birleştiren’ ve her türlü ayrımcılığı reddeden, Cumhuriyet’in kuruluş felsefesini benimsemiş, 80.000 avukatın ve 79 baronun örgütlü gücünü harekete geçirme çabasında olan Avukat Profesör Doktor Sayın Metin FEYZİOĞLU’na adaylık sürecinin başlangıncından bu yana vermiş olduğumuz oy ve gönül desteğini, 26 Mayıs 2013 Pazar günü yapılacak seçimlerde de sandıkta gösterme kararlılığındayız. “

Bu hususu delege meslektaşlarımız başta olmak üzere tüm meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygıyla bildiririz.