İSTANBUL Barosu Başkanı Ümit Kocasakal tüm baro başkanlarına ve İstanbul Barosu’na bağlı avukatlara mektup göndererek, TBMM’de görüşülmeye başlanan iç güvenlik yasa paketini protesto için adalet nöbetine çağırdı. Avukatlar bugün İstanbul Adalet Sarayı’nda yapacakları basın açıklamasının ardından adliyeye girecek ve ertesi gün saat 08.00’e kadar dışarı çıkmayacak.

Ümit Kocasakal’ın mektubu şöyle:

“TBMM’de, görüşülmeye başlanan iç güvenlik yasa paketi, sıradan bir yasa teklifi olmayıp, demokratik rejimi, hukuk devletini ortadan kaldırarak faşist ve baskıcı bir düzenin yasallaştırılma çabasıdır. Hukuk devletinde olmayacak ve anayasaya açıkça aykırı düzenlemeler öngören bu paketle birlikte “iç güvenlik” adı altında gelinecek nokta, iktidarın kendi siyasi amaçları çerçevesinde yargının devre dışı kaldığı ve yürütmeye teslim olduğu, kimsenin kişi ve hukuk güvenliğinin kalmayacağı bir ortamı sonuçlayacak kalıcı ve sürekli bir sıkıyönetim olacaktır. Bu tasarıya karşı
İstanbul Barosu olarak, 10.02.2015 Salı günü 15.30’da Çağlayan Adliyesi C kapısında yapılacak bir açıklama ile birlikte hukuk devletine, yargıya, hak ve özgürlüklerimize sahip çıkmak adına Adliye’de, sabah  08.00’a a dek demokrasi ve adalet nöbeti tutuyoruz. Katılımınız bize güç verecektir.”

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/28158628.asp