Ankara 32. Asli Ceza Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan avukat Umut Kılıç'ı tahliye etti.

Hakimlik Savcılık Sınavı mülakatında ‘hırsız, katil’ dediği iddiasıyla Cumhurbaşkanı’na ve kurul üyelerine hakaretten tutuklanan Umut Kılıç’ın eşi Stajyer Avukat Zülal Kılıç dün yaptığı açıklamada, "Eşimin ve benim bağlı olduğumuz tek örgüt meslek örgütü olan Afyonkarahisar Barosu ve Türkiye Barolar Birliği’dir” dedi.

Hakim adaylığı mülakatında yaşanan tartışma sonrası tutuklanan Avukat Umut Kılıç’ın eşi Stajyer Avukat Zülal Kılıç, yazılı basın açıklaması yaptı. Yaşanılan bu üzücü olay nedeniyle oldukça yıprandığını belirten Zülal Kılıç, “Eşim Avukat Umut Kılıç geçen yıl girdiği adli yargı hakimliği yazılı sınavını kazanmış ancak sözlü mülakatta elenmiştir. Sınavı kazanabilmek için gecesini gündüzüne katan ve var gücüyle çalışan eşim tüm umutlarını bu sınava bağlamıştır. Hiç beklemediği bir sonuçla karşılaşınca tam bir hayal kırıklığına uğramıştır.” ifadesini kullandı.


Aktif Haber
@Kubracandar