TBB Başkanı Feyzioğlu’nun “Turgut Bey'i, açıklamalarının yaklaşan baro seçimleri nedeniyle olduğunu bilecek kadar iyi tanırım” sözlerine BirGün aracılığıyla cevap veren Hukukçu Turgut Kazan, “Türkiye’de avukatlar savunma hakkını kullanma konusunda sorunlar yaşıyor. Her gün tweet atıyorsun, bu konuda da bir gün bir şey yaptın mı? Barolar Birliği seçimine 4 yıl var, sen aklını peynir ekmekle mi yedin?” dedi

UĞUR ŞAHİN

Gazetemizde dün yayımlanan “Savunmaya saldırıda Barolar Birliği sessiz” başlıklı haberin ardından, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, RS FM'den Yavuz Oğhan'a konuştu. Son dönemde tutuklanan avukatlara dair tek bir açıklama yapmaması nedeniyle toplumun birçok kesiminin tepki gösterdiği Feyzioğlu, eski İstanbul Barosu Başkanı Avukat Turgut Kazan’ın, “O başka âlemlerde yaşarken, avukatların özgürlüğü kalmıyor” sözlerine cevap verdi. Feyzioğlu, “Turgut Bey'i, açıklamalarının yaklaşan baro seçimleri nedeniyle olduğunu bilecek kadar iyi tanırım. Bizi 'avukatları savunmuyor' diye eleştiren kişiler, gayrıciddi kişiler, baro seçimleri geldiği için pozisyon alıyorlar” diye konuştu.

‘Her gün tweet atıyorsun’

Tanınmış hukukçu Turgut Kazan, Feyzioğlu’nun açıklamalarına BirGün aracılığıyla cevap verdi. Kazan, “Türkiye çok ciddi bir hukuk devleti, adil yargılanma hakkı ve avukata erişim hakkı sorunu yaşıyor. Türkiye’de avukatlar savunma hakkını kullanma konusunda sorunlar yaşıyor. Her gün tweet atıyorsun, bu konuda da bir gün bir şey yaptın mı? Onu açıklasaydın, biz de öğrenmiş olurduk” dedi.

‘Ben o defteri kapatmış bir hukukçuyum’

Turgut Kazan şöyle devam etti: “Yaklaşan baro seçimi falan bilmiyorum. Ben o defteri kapatmış bir hukukçuyum. Barolar Birliği seçimine 4 yıl var, sen aklını peynir ekmekle mi yedin? Sen takvimi mi bilmiyorsun? Anlaşılır bir şey değil. Biz ne söylüyorsak ona yanıt verilir. Şurası yanlış, biz bunu yaptık gibi. Tweet atmaktan başka hiçbir şey yapmadın. Ayrıca savunma hakkı, adil yargılanma hakkı konusunda milli duruş ne demektir? Hukuki duruş istiyoruz! Var mı buna cevap?”

https://www.birgun.net/haber-detay/turgut-kazan-dan-feyzioglu-na-sen-aklini-peynir-ekmekle-mi-yedin-190718.html