Tekirdağ Baro Başkanı Huriye Altay, stajyer avukatın, staj bedeline itiraz ederek, baroya dava açmasının, kendilerini mutlu ettiğini belirterek sürecin takdire şayan olduğunu söyledi.

Tekirdağ Baro Başkanı Huriye Altay, Tekirdağ Barosu Başkanlığı bünyesinde stajyer avukat olarak çalışan Enez Ortacalar’ın, staj kayıt sırasında kendisinden talep edilen 500 TL dosya bedeline itiraz ederek, Tekirdağ İdare Mahkemesi’ne başvurmasından mutluluk duyduklarını belirterek, “Haklı olma konusu tartışılsa da daha staj aşamasındaki meslektaşımızın baroya dava açması, avukat olduğunun uygulamasıdır. Biz böyle bir dava açmasına sevindik, tuttuklarını koparıyorlar. Bizim için hukuk bu” dedi.

Konuyla ilgili  açıklamalarda bulunan Baro Başkanı Altay, dava sonucu giriş ücretlerinin alınmasına karşı karar iptalinin, herkes için geçerli olduğunu ifade ederek, karara itiraz edip edilmeyeceğinin henüz belirsiz olduğunu fakat sürecin takdire şayan olduğunu söyledi.
 
Baronun tek gelir kaynağının, girişte alınan aidatlar olduğunu dile getiren Altay, “Açıkçası bu keyfi bir durum değil. Yönetimimizin 2010 yılında aldığı bir karar. Alınma sebebi de baronun kısıtlı gelir kalemleri. Buranın tek gelir kaynağı girişteki aidatlar. Onlarla burayı döndürmeye çalışıyoruz.

O yüzden haklılık konusu tartışılır diyoruz. Biz en büyük yatırımı genç meslektaşlarımız için yapıyoruz. Özellikle stajyer meslektaşlarımıza yapıyoruz. Onlar için eğitim çalışmaları düzenliyoruz. Araç temin ediyoruz. Başka illerdeki kurultayların toplantılarına gönderiyoruz. Ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Girişte sadece onlara sarf edilmek üzere 500 Türk Lirası gibi bir rakam belirlenmiş. Genç meslektaşımız buna itiraz etti. Barolar Birliği itirazı reddetti. İdari Mahkemeye başvurdu ve kazandı. Biz bu durumun üzerinde de çok durmuyoruz.  Bizi mutlu eden, takdire şayan bir durum” sözlerini kaydetti.



http://www.59.com.tr/