“Siyasi Davalarda Avukatlık” panelini protesto eden avukatlara son çağrı:

Geri dönün!

Feyzioğlu protestocu avukatlara tam bir hukukçu tavrı ile yerinde bir cevap verdi. Feyzioğlu şöyle diyor:

“Kararlılıklarını, düşünsel yanıt verme güç ve dirençlerini gösterebilecekleri zemin, tıpkı açıklamalarındaki gibi kendilerine sunulduğu halde bunu reddetmelerini anlamak mümkün olmamıştır. Meslektaşlarımızın yan yana gelmek istemediklerini ifade ettikleri hukukçuların başta siyasi dava tanımına ilişkin olmak üzere görüşlerini kendi görüşleriyle karşılamaktan vazgeçmeleri ve dinleyenleri düşüncelerinden mahrum etmeleri kuşkusuz hepimiz için, ancak başta genç hukukçular için büyük bir eksiklik olacaktır.

Bu hususları kamuoyunun bilgisine sunar, kıymetli meslektaşlarımızın davetimize icabet etmelerinden ve toplantıya katkı sunmalarından büyük memnuniyet duyacağımızı bir kez daha ifade ederiz.”

Panelin tartışma(Forum) kısmına 17 avukat davet edilmiştir. Davetli 17 avukatın 7’si Murat Ergün, Celal Ülgen, İlkay Sezer, Hasan Basri Özbey, Şule Nazlıoğlu Erol, Ali Fahir Kayacan, Zeynep Küçük  bir bildiri yayınlayarak paneli protesto etmiş ve panele katılmayacaklarını açıklamışlardır.

Bu avukatlar panele konuşmacı olarak davet edilmelerine rağmen neden böyle bir tutum sergilemişlerdir? Adalet.org sitesinde konuyla ilgili yazıma yorum yapan Av. Saim Dikici’nin dediği gibi;

Neden er meydanından kaçtılar?

Laik ve üniter devleti savunuyorlar ama gösterdikleri tavır mezhep savaşları ile kan denizine dönen Ortadoğu misali, bir Ortadoğulu tavrı…

Bir hukuk panelinde falancaların katılmasını bahane edip biz katılmıyoruz tavrı başka neyle açıklanabilir?....

Ağırlıkta İşçi Partili(Vatan) olan bu arkadaşlar kendilerinden başka yurtsever, kendilerinden başka hukukçu tanımaz bir tavır içerisindeler.

Yaptığımız bir dizi görüşme ve çıkardığımız sonuçlar:

Protestocular, Prof. Dr. Av. Ersan Şen, Av. Turgut Kazan, Av. Hasip Kaplan ve Selçuk Kozağaçlı’nın panel ve foruma katılmalarını sorun ediyorlar.

Ersan Şen Süleyman Soylu’nun davasında avukatlık yapmış, ne ilgisi varmış siyasi davalarla…

Turgut Kazan hangi siyasi davada avukatlık yapmış?

Hasip Kaplan teröristlerin avukatlığını yapmış.. Selçuk Koz ağaçlı öyle…

Ne derler?

-Buyur burdan yak!!

Turgut Kazan İstanbul Barosu başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin, İlhan Cihaner’in  ve nicelerinin avukatlığını yaptı… Buna yanıtları bu davaların aktüel olmadığı şeklinde oldu.

Bir önceki yazımda Protestocu avukatların bildirisinden bir siyasi dava tanımı çıkarmıştım, şöyle:

“Darbe suçlamasıyla açılan davalar siyasi davadır.”

Turgut Kazan ile ilgili söylenenler üzerine bu tanımı şöyle değiştirmek gerekiyor:

“Darbe suçlamasıyla açılan ve aktüel olan davalar siyasi davadır.”

Prof. Dr. Av. Ersan Şen, kamuoyunda tanınan, siyasi davalarla ilgili yazıları olan bir akademisyendir ve bu kimliği ile panele davet edilmiştir. Bir avukat olarak da Süleyman Soylu’nun müdafiliğini yapmıştır.

Hasip Kaplan, Selçuk Kozağaçlı; bu isimler protestocu avukatlara ters gelebilir ama bir hukuk panelinde siyasi görüş ayrılığının avukatlar tarafından sorun edilmesi en büyük sorun bizce…

Birisi çıkıp bu arkadaşlara 12 Eylül darbe döneminde 40 idama imza atan ve bu idamları halen savunan imzacı arkadaşınız için ne düşünüyorsunuz diye sorsa ne cevap vereceklerdir?

Üst örgütünüz Türkiye Barolar Birliğine haksızlık ediyorsunuz, özür dileyin ve Feyzioğlu’nun çağrısına kulak verin..

Feyzioğlu:

” …kıymetli meslektaşlarımızın davetimize icabet etmelerinden ve toplantıya katkı sunmalarından büyük memnuniyet duyacağımızı bir kez daha ifade ederiz.”

Bu çağrı son çağrıdır, geri dönün!

 Rahmi Ofluoğlu