Samsun'da, FETÖ/PDY'nin avukat yapılanmasına yönelik polisin yaptığı soruşturma kapsamında bugün adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden D.K. adlı kadın avukat ile avukat katibi R.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler iddiaya göre 3 gün önce FETÖ/PDY'nin avukat yapılanmasına yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında polis, kadın avukatlar E.K., N.Y., D.K., H.T.,G.S. ve F.Ş. ile avukat katibi R.B.'nin yanısıra FETÖ/PDY'nin kadın avukat yapılanmasını Samsun'da yönettiği öne sürülen ve 'abla' olarak adlandırılan psikolog E.Ç. adlı kadını gözaltına aldı.

13 ayrı ev ve avukatlık bürosunda arama yapan 60 polis, ele geçen dökümana el koydu. Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan şüpheliler bugün adliyeye sevk edildi.

Savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk 8 şüpheliden avukat D.K. ile avukat katibi R.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler ise nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı