İzmir’de boşanma davası açmak isteyen bir vatandaş sahte avukat tarafından dolandırıldı. Sahte mahkeme evrakları ve tahsilat makbuzları düzenleyerek istediği parayı müvekkilinden tahsil etmeyi başaran sahte avukat adliyede cübbeyle gezmeyi de ihmal etmedi.


VEKÂLETE GEREK YOKMUŞ

Sahte avukatın vatandaşı “vekalete gerek yok” diye ikna ettiği öğrenildi. Adliyede cübbe giyerek müvekkilini etkileyen sahte avukatın; ‘duruşmanız ertelenmiş diyerek’ vakit kazandığı ifade edildi.


TÜM GİDERLERİ TAHSİL ETTİ

Sahte avukat düzenlediği sahte mahkeme evrakları ve sahte tahsilat makbuzları ile müvekkilinden masraf talep etti. İstediği masraf ücretlerini almayı başaran sahte avukatlık ücretini de alarak ortadan kayboldu.

AVUKATLARI DA KANDIRMAYA ÇALIŞMIŞ

Adliyede cübbe giymeyi de ihmal etmeyen sahte avukat, kendisine ulaşan avukata: 'Ben şu anda Danıştay'da stajyer hakimim, ardından da Sayıştay'a geçeceğim. Sizin dosya düşmüş "meslektaşım" siz dosyayı yeniden açın' diyerek avukatları da kandırmaya çalışmış.

Sahte avukat hakkında 'kaliteli' bir şikayet dilekçesi yazılması gerektiniği belirten avukatlar; 'Madem bir halt ediyorsun yediğin halta saygın olsun hiç değilse Av. kısaltmasını A. v. diye yazma. Adam resmen bağırmış avukat değil A. v. diye' yorumunda bulundu. (
hukukihaber.net)



İŞTE SAHTE AVUKAT TARAFINDAN DÜZENLENEN KOMİK BELGELER;










Hukuki Haber


http://www.hukukihaber.net/mesleki-hukuk/sahte-avukat-adliyede-cubbeyle-dolasmis-h69171.html