27 Mayıs'ta 14 kişi hakkında yolsuzluk iddiasıyla soruşturma açılması ve 7 FIFA yetkilisinin tutuklanmasından sonra, Blatter sıranın kendisine geleceği ihtimaline karşılık ilk olarak Amerikalı avukat Jenny Durkan ile anlaştı. Jenny Durkan bir yıl öncesine kadar Washington eyaletinin başsavcısıydı ve ünlü Emanuel Quinn avukatlık bürosuna bağlı çalışıyor.

Yasak konmayan ancak İsviçre dışına çıkmaması tavsiye edilen Sepp Blatter, hukuk ekibini iki yeni ünlü avukat ile takviye etti.

Bunlardan biri, Amerika'nın Virjinya eyaletinin eski Adalet Bakanı Richard Cullen. Cullen, 2010 yılında ünlü golf oyuncusu Tiger Woods'un boşanma davasında karısı model Elin Nordegren'i savunmuştu.

İkincisi ise Lorenz Erni. İsviçreli ünlü avukat 2009 yılında, küçük yaşta bir kıza tecavüzle suçlanan rejisör Roman Polanski'yi savunmuş ve ABD'ye verilmesini önlemişti.

Şu ana kadar hukuki herhangi bir işlem yapılmayan Blatter hakkında yakın  bir gelecekte  ABD'de soruşma açılıp, tutuklama kararı çıkabileceği belirtiliyor. Geçtiğimiz hafta içinde İsviçre Başsavcılığı 53 para transferinin şüpheli görüldüğünü açıkladı. Bu para transferlerinin dünya kupası finallerinin Rusya ve Katar'a verilmesiyle ilgili sanılıyor.

FIFA'daki rüşvet ve yolsuzluk skandalının gittikçe büyümesinden en karlı çıkacak kesimin avukatlar olduğu anlaşılıyor. Amerikalı avukatlar saat ücreti olarak bin dolar talep ediyorlar. Yüklü bir miktarda peşin ödeme yapılmadan da savunmayı üstlenmiyorlar. İsviçreli avukatların FIFA davasıyla ilgili savunma ücretleri ise 500 İsviçre Frangı.


Milliyet