Haciz memurlarına küfür ettiği gerekçesiyle 5 yıla kadar hapsi istenen Aslı Kunter Akgün “Sözlerim icra heyetine değil, eşimeydi” dedi.

Tekstil mobilya dekorasyon şirketi sahibi Öner Akgün ve eşi Aslı Kunter Akgün, eve gelen haciz memurlarıyla tartışınca mahkemelik oldu. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davadaki iddialara göre; Öner Akgün, bir işadamıyla mobilya dekorasyonu için 140 bin liraya anlaştı. Ücreti aldı ama işi yapmadı. İşadamı icraya başvurdu.
Sabah'ın haberine göre; Avukatı Mahmut Öztürkler ile haciz memurları, Akgün ailesinin Ortaköy'deki evine gitti. Memurlar, Aslı Kunter Akgün'ün yatak odasındaki kasadan ziynet eşyalarını haczetti. Kadın, avukat ve memurlara "Bunlar benim kişisel takılarım, siz kim oluyorsunuz, defolun evimden" diyerek hakaret etti. Tutanak tutuldu. Avukat Öztürkler şikâyetçi oldu. Savcılık kadın hakkında "Hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından 1.5 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Önceki günkü duruşmada suçlamaları reddeden Aslı Kunter Akgün, "O gün eşimle tartıştım, eşime küfür etmiş olabilirim. Kesinlikle direnmedim, yaralama ve tehdit eylemlerim de olmadı" ifadelerini kullandı.
'SİNKAFLI SÖZ' DENİLDİ
Şikâyetçi Öztürkler "Ağır küfür etti. İcra memuru utandığı için tutanağa sinkaflı söz diye yazmıştır" dedi. Sanık eşi lehine tanık olan Öner Akgün, "Eşim çok üzgündü ve tartışmaya başladık. Bana 's... git' diyerek hakaretler etti. Eşim onlara değil bana küfür etti" diye konuştu. Mahkeme ertelendi.
Kaynak: Haber Kaynağı