Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Mersin İl Müdürlüğü'nün sözleşmeli avukatlarından Emel Atik ve Zeynep Dölek, kendilerine mobbing uygulandığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. Her ikisi de AK Parti İl Teşkilatı'nda yönetim kademelerinde olan Atik ve Dölek, kendilerine toplam binden fazla dava dosyası verildiğini, sudan sebeplerle ihtar çekilip azar işittiklerini, istifaya zorlandıklarını öne sürdü. Kadın avukatlar, İl Müdürü Mehmet Gülpak'a şikayete gittiklerinde kendilerini azarladığını, idari olarak çözüm bulamadıklarını, yargı yoluyla haklarını arayacaklarını söyledi.

"İSTİFAYA ZORLANIYORUZ"

Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan ve 3 yıldır kurumda çalışan 9 yıllık avukat Emel Atik ile Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu ve 6 yıldır kurumda çalışan 10 yıllık avukat Zeynep Dölek, mobbing olaylarının geçtiğimiz eylül ayında başladığını söyledi. İstifaya zorlandıklarını anlatan Atik ve Dölek, "SGK'nın dosyaları bize yığılmaya başlandı. Şu anda ikimizin elinde, binden fazla dosya var. Diğer avukatların dosya sayısı 60-70 civarında. Üstelik bizim baktığımız dosyalar 'angarya' denilecek işler" dedi.

DİKEN ÜSTÜNDELER

İşlemler için kendilerine çok kısa süreler verildiğini, gecikme ve küçük hatalarda ise ihtar çektiğini anlatan Atik ve Özgüven, "Diğer avukatlar 'temyizi kaçırmak' gibi kurumu zarara uğratan çok büyük hatalar yaptıklarında bile ihtar almıyor" dedi. Kendilerinin SGK'da sözleşmeli olarak çalıştığını, düşük sabit maaş ve kazanılan davalarda vekalet ücreti tahsil edilebilirse bunun bir bölümünü aldıklarını belirten Emel Atik ve Zeynep Dölek "Diğer avukatların tamamlayıp vekalet ücretini aldığı dosyaların son işlemlerini bile bize yaptırıyorlar. Yani angarya yapıyoruz" dediler.

"DOĞUM İZNİMDE ÇALIŞTIM"

Mobbing mağduru Emel Atik, uğradıkları baskı ve verilen iş yükünün, doğum yaptığında da sürdüğünü söyledi. Eylül ayında doğum yaptığını ve doğum izni kullanmak istediğini anlatan Atik, "Bana 'Sen devlet memuru musun?' dediler. Dosya vermeye devam ettiler. Hatta şehir dışındaki davalara bile gittim. Sütüm kesildi" dedi. Yaşadıklarını anlattıklarında İl Müdürü Mehmet Gülpak'tan beklenmedik bir tepki gördüklerini anlatan Zeynep Dölek ise "Bize 'Nasıl şikayetçi olursunuz?' diye kızdı. Kayırılan avukatlar için de 'Arkadaşlarıma söz söyletmem' dedi" diye konuştu.



Sabah