Adli yıl açılışının Ak Saray'da yapılacağını açıklayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na Avukat Turgut Kazan ve İstanbul Barosu Genel Sekreteri Hüseyin Özbek'ten eleştiri geldi.

İstanbul Barosu, adli yıl açılışının Ak Saray'da yapılacağının açıklanmasının ardından Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu eleştirdi. İstanbul Barosu Genel Sekreter Hüseyin Özbek, "Barolar yürütmeye karşı daha bağımsız bir konumda olmalıdır" dedi. Avukat Turgut Kazan, ise “Yargıtay ve Danıştay Başkanları’nın çay toplama ve alkışlı Hacıbektaş gösterisiyle yargı bağımsızlığı bitmişti. Şimdi, Metin Feyzioğlu eliyle, yeni bir adım atılıyor. Yargı yılı açılışı Saray’a taşınıyor. Ve böylece, yargıyla birlikte savunma da, yürütmeye teslim edilmiş olacak..." ifadelerini kullandı.

Melih Aşık'ın Milliyet gazetesindeki 'Savunma teslim!' başlıklı yazısı şöyle:

Yeni adli yıl açılış töreni 1 Eylül’de Beştepe’de yapılacak. Açılışta, Yargıtay Başkanı ve Barolar Birliği Başkanı’nın ardından Cumhurbaşkanı konuşacak. 

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı 70 baro başkanı ile birlikte ziyareti sonrasında, “Adli yıl açılışında sürpriz olabilir” demişti. İki gün sonra Yargıtay Başkanlığı, daha önce davetiyeleri gönderilen otel yerine Beştepe’de yapılmasına karar verdi. Beştepe’yi belli ki Cumhurbaşkanı istedi.

Avukat Turgut Kazan diyor ki:

“Yargıtay ve Danıştay Başkanları’nın çay toplama ve alkışlı Hacıbektaş gösterisiyle yargı bağımsızlığı bitmişti. Şimdi, Metin Feyzioğlu eliyle, yeni bir adım atılıyor. Yargı yılı açılışı Saray’a taşınıyor. Ve böylece, yargıyla birlikte savunma da, yürütmeye teslim edilmiş olacak...

İstanbul Barosu 1 Eylül’de Beştepe’ye çıkılmasına karşı... Sebebini Genel Sekreter Hüseyin Özbek şöyle anlatıyor:

- Barolar yürütmeye karşı daha bağımsız bir konumda olmalıdır. Beştepe’deki açılışa katılmanın bu bağımsızlığa gölge düşüreceğini düşünüyoruz. Yargı bir başka otoritenin ayağına gidince yargı bağımsızlığı flulaşıyor...


http://haber.sol.org.tr/toplum/metin-feyziogluyla-birlikte-savunma-da-teslim-oldu-166853