İzmir'de bir kadın avukatın cep telefonuna 'uygunsuz videoları olduğu' yönünde atılan mesaj, her gün bir başka kadın avukata gitmeye başladı. Savcılar harekete geçerken, telefon sapığının Ankara'da olduğu bilgisine ulaştı.

İzmir'deki binlerce kadın avukatı 'sapık' korkusu sardı. İki hafta önce bir kadın avukatın cep telefonuna "uygunsuz videoları olduğu" yönünde atılan mesaj, her gün bir başka kadın avukata gitmeye başladı. Mesajın gittiği 20'den fazla kadın avukat, soluğu savcılıkta aldı. Savcılar, kadın avukatları dehşete düşüren mesaj için harekete geçerken, bilişim polisi de telefon sapığının peşine düştü.

'TAM 5 VİDEODASIN!'
İzmir Barosu'na kayıtlı kadın avukatların cep telefonlarına ulaşmayı başaran sapık, tehdit ve şantaj içerikli mesajıyla korku yarattı. Telefon sapığı iki hafta önce ismini açıklanmasını istemeyen bir kadın avukatın cep telefonuna attığı 'Tam 5 videodasın. İki şartım var' yazılı mesajla kendini gösterdi. Kadın avukat, tanımadığı numaradan gelen mesajı önce dikkate almadı. Ancak ertesi gün mesaj yine geldi. Aynı mesaj artarda İzmir Barosu'na kayıtlı çok sayıda kadın avukata da gönderildi. Son günlerde artan montaj video ve ses kayıtlarını dikkate alan avukatlar soluğu savcılıkta aldı. Savcılığa aynı gerekçeyle 20'den fazla avukatın başvurduğu öğrenildi. Başvurular üzerine soruşturma başlatılırken polis de sapığı yakalamak için alarma geçti. İsminin açıklanmasını istemeyen kadın avukat, yaşadığı korkuyu SABAH'a anlattı. Kadın avukat, "Mesajı görünce önce yanlışlıkla gelmiştir diye düşündüm ve dikkate almadım. Ancak aynı mesaj birkaç kez daha ısrarla geldi. Arkadaşlarımın şaka yaptığını ya da birisinin benimle uğraşmak istediği ihtimalini değerlendirdim. Numarayı aradım ama açan olmadı. Mesaj resmen tehdit ve şantaj içeriyor. Savcılığa başvurduğumda mesajın sadece bana gelmediğini öğrendim. Umarım bir an önce bulunur ve bunu neden yaptığının hesabını da yargı önünde verir" dedi. İzmir Barosu'na kayıtlı avukatların telefonlarına, baronun internet sitesi üzerinden dileyen herkes ulaşabiliyor. Sitede yer alan baro levhası veya arama motorları aracılığıyla İzmir'deki avukatların telefon numaralarının yanında ofislerinin adresleri de bulunabiliyor. Sapığın kadın avukatların telefon numaralarını bu yolla saptadığı ihtimali değerlendiriliyor. Soruşturmayı ilerleten İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, mesajların
Ankara'nın Çubuk ilçesinden bir kişiye ait telefondan gönderildiğini belirledi. Soruşturmanın daha da derinleştirilmesi için talimat verildi. Ancak telefonun sahte kimlikle de alınmış olabileceği ihtimali üzerine, soruşturma gizli olarak yürütülüyor.