8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, kadın avukatı konuşturmayan ve iten Mersin Baro Başkanı Ali Er’i eleştirmek için 'maganda' diyen avukat Semih Yılmaz'a 'hakaret' iddiasıyla dava açıldı.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre, Mersin Barosu’ndaki 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde söz almak isteyen Avukat Şilan Türk, Baro Başkanı Ali Er tarafından kürsüden itilerek, konuşturulmadı. Ordu’da yaşayan Avukat Semih Yıldız, bu görüntüleri izledikten sonra Mersin Barosu’nun Facebook hesabında yayınlanan basın bildirisinin altına, “Bu maganda evde hanımına nasıl davranıyordur, düşünmek bile istemiyorum. O hanımefendi bana vekaletname verse, ne güzel şöyle fotoğraflı” diye yorum yazdı. İletiyi fark eden Başkan Ali Er ve eşi Hatice Süreyya Er suç duyurusunda bulundu. 


Kadın avukatın konuşmasını engelleyen Eskişehir Baro Başkanı: Erkek olsa da aynısını yapardım, mağduriyet devşiriyor
'AMACIM ELEŞTİRMEKTİ'
İfadesi alınan Yıldız, “Olayın Dünya Kadınlar Günü’nde olmasına ve bayan meslektaşımıza karşı işlenmesine tahammül edemedim. Onun için maganda dedim. Amacım takım elbiseli ve kültürlü bir insanın bayanlara bu şekilde kaba davranmasını eleştirmekti” dedi.

Yıldız’a hakaret iddiasıyla dava açıldı. İddianamede, 'Yıldız’ın sözlerinin eleştiri sınırlarını aşarak müştekilerin aile hayatına ve eşine yönelik hakaret mahiyetinde olduğu' ileri sürüldü. Mersin’de açılan davanın ilk duruşması yarın görülecek.

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201711141030995593-mersin-baro-ali-er-maganda-mahkeme/