Zor Karar Boşanmak isimli kitabın yazarı Avukat Bahriye Eren "Kitapta 6 örnek olay var. Sadece bu sonla yüzleşmeye veya bu sonu kabullenmeye cesareti olanlar kitabı okuyabilir" dedi.

Boşanma davalarına bakan Avukat Bahriye Eren, 24 yıllık tecrübesiyle boşanmanın kitabını yazdı.

'Zor Karar Boşanmak' adlı kitabında, bizzat davasına baktığı boşanma davalarından esinlendiğini ancak birebir olayları yazmadığını belirten Avukat Eren, kitabını okuyacak çiftlerin çok cesur olması gerektiğini belirterek şöyle dedi: "Okuyanlar bu kitaptaki 6 olaydan mutlaka birinde kendi evliliğini görecektir. Bu sonla yüzleşmeye veya bu sonu kabullenmeye cesareti olanlar kitaplarımı okuyabilir. Ama cesareti olmayan okuyamaz" dedi.



EVLİLİKLERİ SORGULATIYOR
'Zor Karar Boşanmak' adlı kitabını okuyanın kendi evliliğini sorgulamaya başladığını dile getiren Bahriye Eren, "Bu kitabı öncelikle siz okuyun. Bitirince verin eşiniz okusun. Sonra hikayelerden birini ele alın, karakterler üzerinde karşılıklı konuşmaya başlayın. Bu şekilde konuşmanın sonunda hem kavga etmemiş hem de eşinizin fikirlerini net bir şekilde öğrenmiş olacaksınız. Çünkü insanlar konu, kendi yaptıkları yada kendi evlilikleri olmadığı zaman, kendilerini çok rahat ifade ederler" dedi.
Boşanma sürecinin ustaca yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Eren, "Bu süreçteki en etkili kişi de şüphesiz avukattır. Avukat hem olayın tam içindedir hem de olaylara objektif bakabilmektedir. Diğer ilgili kişiler, taraflar, çocuklar, anne babalar, yaşadıkları duygusallık içinde doğru karar verip, doğru yönlendirme yapamayabilirler.Bu sebeple çok daha donanımlı, çok daha duyarlı olması gerekir. Hatta psikoloji, pedagoji formasyonu bile olmalı, felsefe bilmelidir. Yani boşanma davalarında avukat uzman olmalıdır. Konunun uzmanlık gerektiği sistemce de kabul edilmiş ve boşanma davaları için aile mahkemeleri kurulmuştur. Bu bakış açısı ile kendimi bir boşanma avukatının ötesinde, bir boşanma rehberi olarak görüyorum" diye konuştu.(Yeni Asır)