Karaman'da 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ve yaklaşık 600 yıla yakın hapis cezasıyla yargılanacak 54 yaşındaki sınıf öğretmeni Muharrem B., bugün ilk kez hakim karşısına çıkarılacak. Dava nedeniyle kentte geniş güvenlik önlemi alınırken Karaman Valiliği, dava süresinde her türlü basın açıklaması, eylem ve gösterileri yasakladı.

Karaman'da kentin en önemli okullarından Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'ndan görevli sınıf öğretmeni Muharrem B., Ensar Vakfı ile Karaman İmam Hatip Okulları Mezunları Derneği'ne (KAİMDER) ait olduğu ileri sürülen yurtlarda barınan 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla 5 Mart'ta tutuklandı.


İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Mağdurlardan 7’sine tecavüz, 2’sine cinsel istismar, 1’ine de müstehcen görüntü izletip taciz etmekten 600 yıla yakın hapsi istenen sanık Muharrem B., 'kasten yaralama' 'çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik', 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyet yoksun kılma', 'çocuğun cinsel istismarı' suçlamalarından bugün Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanacak.

Kapalı oturum olarak yapılacak duruşmaya basın mensupları alınmayacak. Mahkeme, daha önce peş peşe yapılan ön duruşmalarla mağdur çocukları dinledi ve görüntüye alınan mağdurların ifadelerinde anlattıkları olaylar, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi SEGBİS) ile tutuklu olduğu Ereğli Cezaevi'nden katılacak Muharrem B.'ye sorulacak.

HİÇBİR AVUKAT SAVUNMAK İSTEMEDİ
Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, 5 mağdur çocuğun avukatlığını üstlenen Karaman Baro Başkanı Avukat Oktay Yılmaz “Yaşanan korkunç olayın ilk duruşması yapılacak. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Ben mağdur 5 çocuğun avukatlığını yapacağım. Diğer mağdur çocukların da avukatı olarak İstanbul’dan 5 avukatın duruşmaya katılacağı yönünde bilgi aldık. Duruşmalar kapalı oturum olarak gerçekleşecek” bilgisini verdi. Muharrem B.’nin savunmasını Karaman Barosu’ndan hiçbir avukatın kabul etmediğini de ifade eden Yılmaz şunları dedi: “Avukat arkadaşlarımız doğal olarak böylesi iğrenç bir olayda sanığın yanında değil karşısında yer almak istediler. Ancak CMK gereği biz bir avukat arkadaşımıza bu görevi verdik. Kendisi kabul etmedi. 2 gün boyunca süren ikna çabalarımız sonucunda zorunlu olarak kabul etti.”

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Duruşma nedeniyle kentin girişlerinde polis, kente giren araçları durdurup , tek tek kimlik ve üst kontrolü yapıldı. Adliye çevresinde yaklaşık 3 kilometrelik alanda ise polis bariyerleriyle çevrildi. Adliyeye girmek isteyenler kimlik ve üst aramasından geçirilerek içeri alınıyor. Adliye önünde bir adette TOMA hazır bekletiliyor.

ENSAR VAKFI'NA TÜRK BAYRAKLI KAMUFLAJ

Ensar Vakfı Karaman Şubesi binasındaki tabeleler ise binaya Türk Bayrağı asılarak kamufle edilmeye çalıştı.

VALİLİKTEN YASAKLAMA

Karaman Valiliği de duruşma nedeniyle, davanın devam ettiği süre boyunca Karaman il sınırları içerisinde her türlü toplanma, basın açıklaması, toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, oturma eylemi, stant açma, çadır kurma vb. etkinliklerini resmi internet sitesinden yasakladığı duyurdu. (Mehmet Kayhan YILDIZ- Hasan DÖNMEZ- Muammer ŞEN/KARAMAN - DHA)