Hamamda 2 Fransız kadın turiste cinsel saldırıda bulundukları iddia edilen 4 hamam çalışanın yargılandığı davaya hakimin sözleri damga vurdu: Benim sabrımı zorlamayın avukat hanım.

Karaköy'de bir hamamda 2 Fransız kadın turiste cinsel saldırıda bulundukları iddia edilen hamam çalışanı 4 kişinin yargılanmasına devam edildi. Davaya, hakimin tavrı damgasını vurdu. Hakim, Fransız kadınların avukatının, sanıklara sorulmasını istediği soruyu reddederek, "Benim sabrımı zorlamayın avukat hanım" dedi.

İstanbul 40'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanıklar Cafer A. Osman C., Ahmet K. ve İbrahim K. ile avukatları Mehmet Akif Tekelioğlu hazır bulundu. Şikayetçi Fransız turistler Zelda S. ile Florine L.'yi ise avukatları Ezgi Duman temsil etti.

YAZILI SAVUNMA VERDİLER

Duruşmanın başlamasının ardından sanıklar ayrı ayrı hazırladıkları yazılı savunmaları mahkemeye sundular. Daha sonra sanık Cafer A.'nın ifadesinin alınmasına geçildi. Hakim Kenan Seyran, sanık Cafer A.'ya soruşturma aşamasında alınan ifadesini kabul edip etmediğini sordu. Sanık Cafer A., ifadesini önce kabul etmeyerek, "Okuma yazmam yok, ne dedim bilmiyorum. Kabul de etmiyorum. Dördü bir arada kese yaptırdı" dedi. Bunun üzerine hakim Seyran, sanığın soruşturma ifadesinin, söyledikleriyle benzerlik taşıdığını belirtince, sanık, soruşturma aşamasında verdiği ifadeyi kabul etti.

HAKİM SANIKLARIN SAVUNMASINI ALMADI SALON GERİLDİ

Cafer A.'nın ardından sanık Osman C.'ye söz verildi. Sanık Osman C. de soruşturmadaki ifadesini tekrar ettiğini belirtti. Hakim Seyran sanık Osman C.'ye "Kadınlarla erkekleri neden ayırdınız?" diye sordu. Sanık Osman C. bu soruya, "Kadınlarla erkekleri aynı yerde keseleyip masaj yaptık. Ayırmadık. Yağ masajı için ayrı odaya aldık ancak o oda da koridordan görülebiliyordu" yanıtını verdi. Diğer sanıklar Ahmet K. ve İbrahim K. da eski ifadelerini tekrar ettiklerini kaydettiler.

"MÜVEKKİLLER AYLARDIR TRAVMA YAŞIYOR"

Hakimin , sanıkların savunmasını almaması üzerine mağdur kadınların avukatı Ezgi Duman söz aldı. Avukat Duman, sanıkların ilk kez hakim karşısına çıktığını, savunma yapmaları gerektiğini söyledi. Avukat Duman, "Müvekkiller aylardır bir travmayla yaşamaya devam ediyor. Bu dava devam ettikçe bu travma devam edecek Davanın adaletin tecelli etmesi yönünde son bulmasını istiyoruz. Bu sıradan bir dava değil" dedi.

TANIK HAMAM SAHİBİ YASAĞA RAĞMEN DURUŞMA SALONUNDA

Hakim Seyran, sanıkların savcılık aşamasında ifadelerinin alındığını kaydederek avukata tepki gösterirken, "Bu aşamadan sonra varsa tanıklar dinlenir. Belki hamamın sahibini tanık olarak dinleriz" dedi. Bu sırada hamam sahibi seyirciler bölümünden kalkarak, ifade verebileceğini söyledi. Hakim Seyran, duruşma devam ederken tanığın salonunda bulunmasının yasak olması sebebiyle hamam sahibine salondan çıkmasını söyledi. Avukat Duman, hamam sahibinin her şeyi duyduğunu bu nedenle tanık olarak dinlenmesinin sağlıklı olmayacağını öne sürdü.

HAKİM AVUKATIN SORUSUNU REDDETTİ

Avukat Duman, sanıklara, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da kadın erkek birlikte hamama girebiliyor mu?" diye sorulmasını istedi. Bunun üzerine hakim ve sanıkların avukatı tepki gösterdi. Hakim Seyran ara karar oluşturarak, avukat Duman'ın sorusunun kovuşturmaya bir fayda sağlamayacağı gerekçesiyle reddetti.

"BENİM SABRIMI ZORLAMAYIN AVUKAT HANIM"

Avukat Duman, sormak istediği soruya izin verilmemesi üzerine, "Bu önemli bir soru. Sanıklar bu soruyu yanıtlamalı" dedi. Hakim Seyran, ayağa kalkarak kabul etmiyorsanız gider itiraz edersiniz. Benim sabrımı zorlamayın avukat hanım" ifadesini kullandı.

"SANIKLARA ÇAPRAZ SORGU YAPILMALI"

Tekrar söz verilen avukat Duman bu kez "Davaya konu suç, cinsel istismardır. Genelde bu tür suçlarda delil bulunması zordur. Bu yüzden şikayetçilerin beyanı esas alınmalıdır. Sanıklara çapraz sorgu yapılması gerekmektedir. Ancak bu hakkımızı yeterince kullanamıyoruz" şeklinde konuştu.

"BİZ ÇIPLAK KADINLARA MASAJ YAPMAYIZ"

Hakim Seyran, avukat Duman'a sormak istediği soruyu sormasını söyledi. Avukat Duman, sanıkların soruşturma aşamasında birbirlerinden çelişkili ifadeler verdiklerini kaydederek, "Masaj esnasında kadınların üzerinde ne vardı?" diye sordu. Avukat Duman, bu soruya sanıkların ilk ifadelerinde farklı yanıtlar verdiğini, kiminin kadınların çıplak olduğunu kimininse kapalı olduğunu söylediklerini belirtti. Soruya yanıt veren sanıkların 4'ü de kadınların üzerinde peştamal ve havlu olduğunu, çıplak kadınlara masaj yapmadıklarını söylediler.

"İFTİRA SÖZ KONUSU"

Duruşmada daha sonra sanıkların avukatı Mehmet Akif Tekelioğlu söz aldı. Avukat Tekelioğlu, sanıkların hukuken meşru bir görevi yerine getirdikleri için suçlandıklarını söyleyerek, "Turistler hep birlikte yıkanıp hep birlikte masaj yaptırmışlardır. Çarşamba günü bu olay oluyor, Cuma günü şikayet ediyorlar. İftira söz konusu. Müvekkiller köylerine gidecekler, haklarındaki adli kontrol tedbiri kaldırılsın. Beraatlerine karar verilsin" diye konuştu.

"KADIN ERKEK HAMAMA BİRLİKTE GİREBİLİYOR MU?"

Ara kararını açıklayan mahkeme, şikayetçi turistler ve yabancı uyruklu tanıkların yaşadıkları ülkede ifadelerinin alınması için yazdıkları yazıların dönüşünün beklenmesine hükmetti. Olayın meydana geldiği hamamda kadın ve erkek müşterilerin birlikte tesise girip giremeyecekleri, yerli ve yabancı müşteri ayrımı yapılı yapılmadığının araştırılması için ilgili kolluk birbirlerine yazı yazılmasını kararlaştırdı. Sanıkların ifadelerinin alınmış olması nedeniyle haklarındaki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını hükmeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İddiaya göre İstanbul Karaköy'deki Tersane Caddesi'ndeki bir hamamın "karma" olduğu söylenince, iki Fransız kadın turist erkek arkadaşları ile birlikte içeri girdi. Ancak daha sonra kadın turistler, erkek arkadaşlarından ayrılıp, başka bir bölüme alındı. Floriane L., ilk önce bir odada Cafer A., daha sonra da üst kata çıkarılıp İbrahim K. isimli hamam çalışanları tarafından tacize uğradığını öne sürdü. Floriane L.'nin arkadaşı Zelda S. ise Osman C. tarafından keseye alındı. Zelda S., Osman C.'nin birden fazla kez tacizine maruz kaldığını, masaja alınıp Ahmet K. tarafından da cinsel istismara maruz kaldığını iddia etti.

TURİSTLER HAMAM GÖREVLİLERİNİ TEŞHİS ETTİ

Genç turistler, hamamdan çıktıktan sonra olayı Türk arkadaşlarına anlattı. Türk hamamı ile ilgili internetteki blogları okuyan genç kadınlar, taciz edildiklerini anladı. İki Fransız kadın, olayı sosyal medya üzerinden duyurdu. Daha sonra polislerle birlikte hamama giren iki turist, kendilerini taciz eden 4 erkeği teşhis edip şikâyetçi oldu."Cinsel saldırı" iddiasıyla dört hamam çalışanı hakkında dava açıldı.

http://www.haberler.com/fransiz-kadin-turistlere-hamamda-taciz-davasi-8357361-haberi/