Eskişehir'de polislerin avukatına Fuat Avni soruşturması Daha önce defalarca bulunduğu açıklanan Havuz Medyası tarafından manset üstüne manset yapılan Twitter fenomeni Fuat Avni bir kez daha bulundu. En son eski İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından bulunduğu açıklanan Fuat Avni bu kez bakın kimmis

Eskişehir Emniyeti, henüz kim olduğu belirlenemeyen Twitterfenomeni Fuat Avni’nin tweetlerini paylaştığı gerekçesiyle avukatTurgay Balaban hakkında soruşturma istedi.Herhangi bir şikâyet veya ihbar olmadan emniyetin yaptığı işlem üzerine savcılık harekete geçti ve Balaban’ı soruşturma için ifadeye çağırdı. Savcılık, ifade sonrası tweetlerin paylaşıldığı hesabın Balaban’a ait olup olmadığının tespiti için emniyetten bilgi istedi. Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan bazı polislerin avukatlığını yapan Balaban’ın Twitter hesabını aylardır kayda alan emniyetin, polislerle ilgili duruşmaya az zaman kala soruşturma istemesi dikkat çekti.

Eskişehir’de demokrat çıkışları ile bilinen Hukuksal Bakış Derneği Başkanı Avukat Turgay Balaban için emniyetten ilginç bir talep geldi. Usulsüz dinleme iddiasıyla gözaltına alınan ve 30 Haziran'da mahkeme karşısına çıkacak bazı polislerin avukatlığını da yapan Balaban’ın tweetlerinin emniyet tarafından kayda alındığı ortaya çıktı. Emniyet, herhangi bir şikâyet, ihbar olmadan kayda aldığı tweetlerle ilgili savcılığa başvurarak Balaban hakkında soruşturma istedi. Emniyet, soruşturmaya gerekçe olarak sosyal medya fenomeni FuatAvni’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı devlet büyükleri hakkında yazdığı ‘Tiran’, ‘Yezid’ isminin geçtiği tweetlerini paylaşması, bazı hakim ve savcılarla alakalı görüşlerini belirtmesini gösterdi.

Eskişehir Emniyeti, Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği ve avukat Balaban’ın retweetlediği 2 bin adet tweetinin yer aldığı yazıda, "İnternet açık kaynaklarında, twitter’de ‘turgaybalaban’ isimli kullanıcının yazılarında, örnekleme suretiyle alınan tweet mesajlarında, Cumhurbaşkanı, Başbakan, yargı mercileri, Emniyet Teşkilatı hakkında hakaret ve görevi kötüyü kullanma suçunu oluşturabilecek paylaşımları görmüştür. Bilgi ve gereğinin yapılmasını arz ederiz." denildi.

'HUKUK KARŞISINDA CUMHURBAŞKANI DA DAHİL HİÇBİR KİŞİ VE KURUMUN KUTSALLIĞI YOKTUR'

Başsavcılığın görevlendirdiği savcı, Balaban’ın ifadesini aldı. Savcı, Balaban’dan ‘Yezid’ ve ‘Tiran’ın kim olduğunu,
 Twitter hesabından neden, ne amaçla devlet büyükleri ve kamu kurum yetkililerini eleştirdiğini sordu.

Balaban ise kimseye hakaret etmediğini, böyle bir niyet taşımadığını, hukuki çerçevede eleştirilerini yazdığını ve FuatAvni’nin paylaşımlarını binlerce kişi gibi kendisinin de paylaştığını anlattı. Balaban ifadesinde, "Cumhurbaşkanı da dahil hiçbir kişi ya da makamın kutsallığı yoktur. Hukuk dışına çıkan her kurum, kişi eleştirilebilir." dedi.

'FUATAVNİ'NİN YAZDIKLARINI BULUP FUATAVNİ'YE SORUN'

Balaban, "FuatAvni’nin twetlerinde geçen Yezid, İslam Halifesi Muaviye’nin oğludur. Tiran ise mutlak güç sahibi, yöneticidir. FuatAvni bunları yazarak neyi, kimi kastetti bilmiyorum. FuatAvni bulunup kendisine amacı ve hedefi sorulabilir.
Twitter hesabımda eleştiriyorum, hakaret etmiyorum. Eleştirilerimi hiciv ve ironi dilini kullanarak yapıyorum." dedi.

Savcı, emniyetten söz konusu twetleri paylaşan hesabın Balaban’a ait olup olmadığının tespiti istedi.

Balaban, yapılanın amacının kendisini siyasetin etkisi sonucu yargı yoluyla susturma girişimi olduğunu savundu. Balaban, şahsına ait iki bin tweeti ihbar, şikayet olmadan kayda alan 
Eskişehir Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ve personeli hakkında suç duyurusunda bulunacağını kaydetti.

'BU BİR FİŞLEMEDİR, FUATAVNİ'Yİ SADECE BEN RETWEET ETMİYORUM'

"Burada görevi kötüye kullanma vardır." diyen Balaban, şöyle dedi: "Neden? Çünkü FuatAvni hesabını retweet eden tek ben değilim. Binlerce insan bu hesabı retweet ediyor. Başkaları için neden soruşturma talep edilmiyor? Bazı polislerin avukatlığını yapıyorum. O şahısların ay sonu yargılamaları başlıyor. Burada şahsımı yargı ve siyasi yolla susturma amacı var. Ayrıca soruşturma talebi için mutlaka ihbar, şikâyet olması lazım. Ama bunlar olmadan emniyet, sosyal medya hesabımı kayda almış. Burada emniyet kendi kendine çalışmış. Bu bir fişlemedir." dedi.

CİHAN
http://www.pressturk.com/guncel/haber/155617/fuat-avni-bir-kez-daha-bulundu.html