FİRARİ eski Ergenekon savcısı Fikret Seçen’in avukat kardeşi Faruk Seçen, İstanbul’da telefonunda Bylock çıkan avukatlara yapılan FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alındı.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün avukat yapılanmasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında örgütün kriptolu haberleşme uygulaması Bylock kullacısı olduğu iddia edilen 189 avukat tespit edildi.
Bunun üzerine dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz’ın talimatı ile operasyon başlatıldı. İstanbul merkezli başlatılan ve 74 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, firari eski savcı Fikret Seçen’in avukat kardeşi Faruk Seçen de vardı.
O savcının avukat kardeşi gözaltındaAvukat Faruk Seçen'in kardeşi Fikret Seçen ile Zekeriya Öz firari olarak aranıyor. 
Dün gözaltına alınan Faruk Seçen, 2009’daki evliliği ile gündeme gelmişti. Avukat Faruk Seçen, Ceylan İntercontinental Otel’de düzenlenen törenle evlenmişti. 350 davetlinin katıldığı düğüne damadın ağabeyi olan Fikret Seçen, Ergenekon soruşturmasını birlikte yürüttüğü dönemin özel yetkili savcısı Zekeriya Öz ile birlikte katılmıştı.
HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKMIŞTI
Eski savcı Fikret Seçen, İstanbul Askeri Casusluk soruşturmasında usulsüz soruşturma yürüttüğü iddiasıyla geçici olarak görevden uzaklaştırıldığı 24 Kasım 2015’te Hollanda’ya gitmişti. Fikret Seçen’in yurtdışına çıkışından 2 gün sonra hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı.
BYLOCK İDDİASI
FETÖ'nün avukat yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 268 avukatın Bylock kullanıcısı olduğu iddia ediliyor. FETÖ'nün avukatlık yapılanması içinde yer aldığı, örgüt mensubu olduğu ve Bylock kullanıcısı olduğu tespit edilen çok sayıda avukatla ilgili gözaltı kararı çıkmıştı.