Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Koza İpek Holding’e atanan kayyımlardan avukat Hasan Ölçer hakkında adli inceleme başlatılması gerektiğini söyledi.

Koza İpek Holding’e atanan kayyımlardan avukat Hasan Ölçer’in, holdingin bütün işlemleriyle ilgili kendi hukuk bürosuna sınırsız vekalet verdiği iddiası gündeme gelmişti.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, iddiaların doğru olması halinde “adli inceleme” başlatılması gerektiğini açıkladı. Feyzioğlu, “Bir kişinin mahkeme tarafından bir şirketin kayyımlığına atanması halinde o kişinin görevinin o şirketin hissedarı gibi, seçilmiş yönetim kurulu başkanı gibi yönetmek olduğunu hatırlattı.

DİSİPLİN SORUŞTURMASI
Feyzioğlu şunları söyledi: “Kayyım olarak zaten kendisi belli bir ücret alıyor. Bunun dışında şirketin ihtilaflarını kendi hukuk bürosuna veya ortak çalıştığı bir hukuk bürosuna yönlendirmek resmi bir görev olduğu için ve mahkeme tarafından atandığı için görevi kötüye kullanma olarak nitelendirilir. Bunun için disiplin suçundan önce adli inceleme gerektirir. Kayyım olduğu için şirketin işlerini almasında sıkıntı var. Eğer cezai müeyyide uygulanırsa disiplin soruşturması yapılır. Eğer böyle bir olay gerçek ise bir görevi kötüye kullanma söz konusu olduğu kanaatindeyim.”


Erkan ACAR- ÖZGÜR DÜŞÜNCE