Hukuk birgün herkese lazım olabilir

15 Temmuz darbe girişimini takip eden günlerde FETÖ sanıkları avukat bulmakta zorlanıyordu.  Sanıklar bazı ofislerden hain diye kovulduklarını anlatıyorlardı.

Süreçte FETÖ avukatlığının savunmanın sınırları içerisinde kalındığında tehlikeli olmadığı anlaşıldı. Bu aşamada sonra hemen her avukat bu davalara talip olmaya başladı.

FETÖ davalarında ilk öne çıkan sorun avukatlık ücretleri oldu. Sanıkların, kamu görevinden ihraç edilenlerin çoğunun ekonomik durumu çok kötüydü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan O zaman parasını çekip almayanlar şimdi yanımıza gelip, "Biz bunları bilerek yapmadık". Hepsini bilerek yaptınız. Arabanızı sattınız, dairenizi sattınız yatırdınız. Kusura bakmayın. Atı alan Üsküdar'ı geçti. Bunların hepsi biliniyor. Akıllı olanlar Türkiye'yi terk etti, gitti. Aklı yetmeyenler tuzağa düştü.

Avukatlar Cumhurbaşkanının akıllı akılsız söylemini “Parası olanlar gitti bize parasızlar kaldı” şeklinde söyleyebilirler..

Bu davalarda avukat gereksiz

Parasal sorunun yanına bir de yaygın bir söylem eklendi; bu davalarda avukat gerekmez. Süreç bu iddiayı çürüttü, avukatlar FETÖ davalarında savunmanın işe yaradığını kanıtladılar.

İçerisinde bulunduğumuz aşamada savunma ve avukatlık

FETÖ davalarında avukatlık ücretleri dibe vurdu, duyumlara göre 8000 liraya dava alınıyor. Bu davalarda isim yapmış avukatlar da rekabet koşullarına uyarak 7-8 bin liralara inmese de ücretlerini revize etmek durumunda kaldılar.

FETÖ davalarında avukatlık zor iş

Ersan Şen Hoca bylock için güzel bir söz geliştirdi; “Yeni nesil delil”.

Biz de FETÖ davaları için “Yeni nesil ceza davaları” diyebiliriz.

Yeni nesil ceza davalarında klasik ceza davalarındaki savunmaların yeterli olmadığı, yeni savunma strateji ve taktikleri gerektiği kanaatindeyiz.

Adalet herkes için, hukuk birgün siz de lazım olabilir.

Av. Rahmi Ofluoğlu

Biz