Oğlunun kazandığı tazminatı avukatından tahsil edemeyen 61 yaşındaki Hatice Yılmaz, hukuk mücadelesini kazandı: Avukatın evini yargı yoluyla elinden aldı

İzmir'de yaşayan 38 yaşındaki Hakan Yılmaz'ın ayağı, 2005'te iş makinesinden düşen yükün altında kaldı. Ayağında eksilme olan Yılmaz, işyerine karşı tazminat davası açtı. Üç yıl süren dava sonunda da 95 bin TL tazminat kazandı. Davayı kazandığına sevinen avukatının tazminatı icra yoluyla tahsil etmesini beklemeye başladı. Ancak avukatı K. K. önce tazminatı alamadığını öne sürdü. Ardından aldığını söyledi. Son olarak ise ödediğini iddia ederek, Yılmaz'ı ortada bıraktı. Bunun üzerine harekete gecen Hakan Yılmaz'ın 61 yaşındaki annesi Hatice Yılmaz, avukatlarını hem İzmir Barosu'na hem de savcılığa şikâyet etti. Bununla da yetinmeyerek tazminatı almak için dava açtı.

AVUKATIN HAPSİ İSTENDİ
İdari soruşturma başlatan İzmir Barosu, avukatı görevden uzaklaştırdı. Ayrıca İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da Adalet Bakanlığı'ndan gelen izinle, Ağır Ceza Mahkemesi'nde 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. İzmir Barosu'na bağlı bir başka avukatın desteğiyle açılan tazminat davasında anne-oğlu haklı bulan mahkeme, K.K.'nın avukatlık ve diğer masraflarını düştükten sonra 65 bin TL ödemesine karar verdi. Ancak avukat icradan kurtulmak için bu kez de üzerine kayıtlı evi eşine devretti. Haciz işlemi için icra dairesine gidince durumu öğrenen Hatice Yılmaz, bu kez de evin mal kaçırmak için devredildiğini öne sürerek, tapu iptali davası açtı. Bu davayı da kazanan Hatice Yılmaz, icra dairesinden satışa çıkarılan eski avukatlarına ait evi, alacaklarına istinaden, tapudan oğlunun üzerine kayıt yaptırmayı başardı.

http://www.sabah.com.tr/yasam/2016/03/15/dolandirici-avukat-sert-kayaya-carpti