2016 yılı için geçerli olmak üzere AAÜT yayınlandı. Tarife ile icra açısından önemli değişiklikler getirildi. Bunlardan en önemlisi İcra Mahkemelerine yapılan şikayetlerde .
  "İcra ve iflas müdürlüklerinin yaptığı işlemler nedeniyle icra mahkemesine yapılan şikayetlerde, hukuka aykırılığın icra ve iflas memurunun hatasından kaynaklanması nedeniyle verilecek şikayetin kabulü kararlarında, Hazine aleyhine maktu ücrete hükmolunur."
Bu hükümle birlikte artık şikayetlerde icra memurunun hatasından kaynaklanan nedenlerle şikayet kabul edilir ise davalı aleyhine değil hazine aleyhine vekalet ücretine hükmedilecek. Bir taraftan şikayeti kabul edilen tarafın alacağı vekalet ücreti devlet garantisine girerken diğer taraftan uygulamada bazı hakimlerin icra memurunun hatalı işlemi nedeniyle davalı aleyhine hükmedilen vekalet ücretinden kurtulunmuş olundu.
Diğer önemli bir değişiklik ise İcra Mahkemelerinde takip edilen ceza işleri için vekalet ücreti miktarının 300 TL'den 600 TL'ye yükseltilmesi oldu. Hakimin tarifedeki bu değişikliklerden haberi olmayabilir. Karar öncesi hatırlatmanızda fayda var.

http://hukukmedeniyeti.org/haber/7053/dikkat-icra-mahkemesinde-vekalet-alacaginizi-garan/