Antalya'da 1 kişiyi satırla yaralama suçlamasıyla yargılanan Murat Yeşilyurt ve Mete İsteki, geçen yıl bir duruşma ardından koridorda mağdur avukatı Caner Oğuz'un yanına yaklaşarak, iddiaya göre "Yalancı" diye hakarette bulunup "Cübbeni çıkar gel, aşağıda hesaplaşacağız" diye tehdit etti. Bunun üzerine Caner Oğuz, 2 sanık hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.


'Hakaret' ve 'tehdit' suçlamalarıyla Antalya 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde haklarında dava açılan iki sanıkla ilgili karar verildi. Mahkeme heyeti, Murat Yeşilyurt hakkında, birden çok kişiyle tehdit suçu işlediği, bu suçu adliye içinde yargı görevi yapan avukata karşı işlemiş olması nedeniyle 2.5 yıl hapis cezası verdi. Sanığın duruşmadaki iyi tutum ve davranışları nedeniyle ceza, 2 yıl 1 ay hapis cezasına düşürüldü. Yeşilyurt'un cezası, başka bir suçtan daha ertelenmiş cezası olduğu için ertelemeye tabi tutulmadı.

Mahkeme, diğer sanık Mete İsteki hakkında tehdit nedeniyle aynı şekilde 2.5 yıl hapis cezası verdi. Ayrıca kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçu işlediği gerekçesiyle 1 yıl 3 ay hapse mahkum edilen İsteki'nin cezası, suçun adliye koridorunda işlenmesi nedeniyle artırılarak, 1 yıl 5.5 aya çıkarıldı. İsteki'ye böylece, toplam 3 yıl 11.5 ay hapis cezası verilmiş oldu.

"ÖRNEK BİR KARAR"

İki sanığa karşı 1 kişiyi satırla yaralama iddiasıyla ilgili açılan davada mağdur avukatı olarak görev yaptığını anlatan Caner Oğuz, geçen yıl bir duruşma çıkışı 2 sanığın kendisine hakaret ve tehdit ettiklerini söyledi. 2 sanığın da ertelemesiz hapis cezası aldıklarını belirten Oğuz, cezaların kamu görevlisi olduğu gerekçesiyle üst sınırdan verildiğini kaydetti. Avukatların adliye koridorlarında duruşma sonrasında koridor terörünü sık görüldüğünü belirten Oğuz, şöyle konuştu:

"Birçok arkadaşımız bu tür tehdit ve hakaretlere maruz kalıyor. Adliyelerde güvenlik önlemli bu noktada yetersiz ve artırılmalı. Bizler hukukun doğru işlemesi adına görev yapıyoruz. Bu karar benzer tehdit ve hakaret olayına maruz kalan diğer arkadaşlarımıza örnek olması bakımından önemlidir."
 
 
DHA