Bolu Ağır Ceza Mahkemesinin 2018/119 Esas sayılı ve FETÖ Çatı Davası olarak anılan dosyasının duruşması bugün 09:30’a verilmişti.

23.02.2018 günlü son oturumundaki duruşma tutanağında yazılı olmasına güvenerek 16/03/2018 günü saat 09:30'da Bolu dışından gelen avukatlar, duruşmanın yapıldığı Bolu Nikah Salonuna geldiklerinde bir sürpriz ile karşılaştılar… Nikah Salonunun bulunduğu alan bomboştu, in-cin top atıyordu. Sonradan öğrendiler ki duruşma saat 15.00 e ertelenmiş.

Adaletbiz’e konuşan ve aynı zamanda bir emekli yargıç olan Av Ömer Yasa düşüncelerini şöyle açıkladı:

“Duruşma saati, böyle değiştirilemez; avukatın tek işi bu duruşma değildir. Avukatlar başka yer ve mahkemelerdeki dosyalarının duruşma saatlerine göre programlarını düzenler ve gerek gördüklerinde mesleki mazeret bildirirler. Ceza, İdare ve Hukuk davalarını düzenleyen Usul Kanunlarımızda, duruşma gününün nasıl verileceği bildirilmiştir. Duruşmanın ertelendiği gün ve saati duruşmada verilip bildirilir ya da tebliği edilir; fısıltı gazetesi ile tebligat yapılmaz. Bunun aksi uygulamalar yargı makamına saygıyı zedeler ve yargının güvenirliğine zarar verir.”

“Her ne kadar yaşadığımız şu olağanüstü koşullarda yargının iş yükü bazı gecikmelere ve aksamalara yol açmakta ise de bu şekilde duruşma saatinin değiştirilmesi özellikle başka illerden gelen meslektaşlar ve sanıklar yönünden hukuka aykırı sonuçlar doğuran bir davranış oluşturmaktadır ki, tekrarından kaçınmak gerekir.”

İstanbul Barosundan Av. Rahmi Ofluoğlu da aynı konuda şu açıklamayı yaptı:

“42 senedir bu mesleği yapıyorum, böyle bir uygulamaya ilk kez rastladım,şaşkınım” dedi