Gözaltına edinilen Avukat Murat Keçeci'nin böbreklerinin 3 gün süresince su verilmediği ve soğukta bekletildiği için iflas ettiği meydana çıktı. Üniversite raporunda, Keçeci'nin karaciğerinde kritik enfeksiyon olduğu da ifade edildi . Bağımsız Fikiryüzünden'den Cihan Acar'ın haberine göre; Trakya Genç İşadamları Derneği'ni hedefleyen operasyonda tutuklanıp gözaltına alınan Avukat Murat Keçeci, geçen gün böbreklerinden rahatsızlanarak hastaneye hemen gönderildi .

Böbrek hastası tutuklu avukata 3 gün su vermediler


Gözaltına edinilen Avukat Murat Keçeci'nin böbreklerinin 3 gün süresince su verilmediği ve soğukta bekletildiği için iflas ettiği meydana çıktı.Üniversite raporunda, Keçeci'nin karaciğerinde kritik enfeksiyon olduğu da ifade edildi .

Özgür Fikiryüzünden'den Cihan Acar'ın haberine göre; Trakya Genç İşadamları Derneği'ni hedefleyen operasyonda tutuklanıp gözaltına alınan Avukat Murat Keçeci, geçen gün böbreklerinden rahatsızlanarak hastaneye hemen gönderildi . Yaşamsal tehlikesi yer alan Keçeci için avukatları, tahliye isteğinde bulundu . Istek , Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından reddedildi. Sebep olarak da, "Kanser değil ya!" beyanında bulunuldu.

Bunun üzerine Edirne'deki Trakya Üniversitesi'nde yatan Keçece'nin vaziyetiyle alakalı sağlık kurumu geniş bir rapor hazırladı. Tıp Fakültesi dekanlığının hazırladığı raporda Keçeci'nin sol böbreğinin iflas ettiği ve alınması gerektiği açıklandı . Raporda Keçeci'nin böbreklerinde olan hasarın dışarısında karaciğerinde enfeksiyon belirlediği rapora yansıdı. Vücudundaki kıymetler sebebiyle şu anda müşahede altında tutulan Keçeci'nin değerlerinin normale döndükten ardından sol böbreği alınacak.

'KISACA 'ÖL' DEMİŞLER'

Müvekkilinin cezaevinde özellikle bir ayrımcılığa maruz kaldığına dikkat çeken Avukat Fatih Şahinler, şunları söyledi: "Müvekkilimiz cezaevine gönderildiğinde cuma gününe denk gelmişti. Hafta sonu kantin kapalı. 3 kişilik koğuşta tek başına bırakılıyor. Burada Murat Bey'e su verilmiyor. Çeşme suyu zaten bulanık bir su, temiz değil. İçme suyu bulamıyor. Cezaevindeki kötü şartlardan dolayı ilk karantinaya alındığı günden itibaren 3 gün süresince su içemiyor. Cezaevi idarecileri kendisine, "Haftasonu geldiniz kantin kapalı su veremeyiz" diyor. Musluk suyunu kaynat iç diyorlar. Ama orada yeni geldikleri için ısıtıcıları da yok. Ne su veriyorsun ne ısıtıcı, adama öl diyorsun kısaca."

BUZ GİBİ KOĞUŞTA BATTANİYESİZ

Keçeci'nin cezaevinde tecrit edildiğini söyleyen Şahinler, "Koğuşlar buz gibi ve ilk gittiğinde battaniye yok. Orada da üşütüyor ve vücudu iltihaplanıyor. Pazar günü bir daha F2 nolu koğuşa gönderiliyor. Nerede kalacağına da karar veremiyorlar. Sorgu hakimine 'Hangi eylem' diye soruyoruz, 'Siz bilmiyorsunuz sizin bildiğiniz gibi değil' cevabını veriyor. Ama dosyaya baktığınız gün bomboş" diye konuştu. Keçeci'nin, vücudundaki iltihaptan dolayı ameliyat edilemediğini dile getiren Şahinler, " Hem AYM hem AİHM'e başvuracağız var." dedi.

TUTUKLU KOMİSER DE BÖBREKLERİNİ KAYBEDİYORDU

Görevden alınıp gözaltına alınan Avukat Murat Keçeci'nin müvekkili komiser Ahmet Özdil de tıpkı kaderi yaşamıştı. Özdil, Silivri'de böbreklerinden rahatsızlandı. 71 gün süresince ameliyat izni verilmemişti. Basının gündeme getirdiği olay sonrasında ameliyat izni verilen Özdil, bu sefer Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, yakalanmış koğuşunun tadilatını sebep göstererek ameliyatı erteledi. Tepkiler üzerine Özdil ameliyat edilerek böbreklerini kaybetmekten son anda kurtarılmıştı.

Böbrek hastası tutuklu avukata 3 gün su vermediler



http://www.haberport.com/gundem/bobrek-hastasi-tutuklu-avukata-3-gun-su-vermediler-h86043.html