2002-2008 yılları arasında 3 dönem İstanbul Barosu Başkanlığı yapan Av. Kazım Kolcuoğlu; “ barolar ve Türkiye Barolar Birliği yeteri kadar hukuk ve demokrasi mücadelesi vermiyor” dedi

Sulh ceza hakimlikleri demokrasi ve özgürlükleri tehdit ediyor. Ne İstanbul Barosu, ne diğer barolar ve ne de Türkiye Barolar Birliği sulh ceza hâkimliklerine karşı kararlı bir duruş sergilemediler.

Anayasa değişikliği

Mevcut anayasaya aykırı, hak ve özgürlükleri kısıtlayan başta siyasi partiler, dernekler, toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasaları olmak üzere 260 yasa varken darbe anayasasını değiştirme argümanı samimi değildir. Anayasa değişse bile darbe dönemlerinden kalma, hak ve özgürlükleri kısıtlayan bu 260 yasa ne olacak? İspanya darbe anayasasını değiştirmeden önce özgürlükleri kısıtlayan yasaları değiştirdi.

Kaldı ki 12 Eylül Anayasasının 103 maddesi değişti, bu nedenlerle bu anayasaya darbe anayasası demenin de ne kadar doğru olduğu tartışılır.

Kamu Alanında Dinsel Figür Ve Giysilerle Görev Yapılamaz.

Ateist bir sanık türbanlı bir hakimin adil yargılama yaptığına nasıl inanacak? Baro başkanlığım esnasında İsrail’e yaptığım ziyarette Yahudilerin kendilerine özgü bir simgeleri olduğunu ve Yahudilerin bu simgeyi taktığını gördüm. Duruşma izlemek için adliyeye gittiğimde hiç kimsenin bu simgeyi takmadığını gördüm. Nedenini sorduğumda bir hakim “ben sadece Yahudileri yargılamıyorum” dedi.

Kamusal alanda türban ve diğer dinsel figürler kabul edilemez. AİHM’in bu konuda verdiği kararlar mevcut.


adaletbiz.com