Ordu Barosu, son günlerde artan ve kendilerini avukat olarak adlandıran telefon dolandırıcılarına karşı vatandaşları uyardı.

Dolandırıcıların kişilerin kimlik bilgilerini ele geçirerek ve yeni yöntemler deneyerek birçok vatandaşımızı mağdur ettiklerine dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi;

“ Numarasına ulaşılan vatandaş aranıp ve daha önce sağlık sigortası yaptırdığı ve ödemediği bir ay olduğunu bu nedenle de icralık olduğunu belirtiyor. Bu numarayla vatandaşı inandıran dolandırıcı, milyarlarca lira dosya masrafı ve avukatlık ücreti olduğunu iddia ediyor. Bu ücretten kurtulması için vatandaşın belli bir miktar para yatırması gerektiğini belirten dolandırıcı, hesap numarası veriyor. Ve mağdur olduğunu düşünen ve daha fazla külfet altına girmek istemeyen vatandaşımızda o hesap numarasına telefonda söylenen bakiyeyi hiç düşünmeden aktarıyor böylelikle yüklü miktarda haksız kazanç elde edildiği görülmüştür. Hem vatandaşımızın ve hem de avukatlık mesleği alet edilerek yapılan dolandırma işlemi ile daha sonra telafisi olmayan maddi zararı vatandaşımız ve manevi zararı da meslektaşlarımızın katlandığını görmek bizleri son derece üzmektedir.

Hukuki yardım alın
Vatandaşlarımız bu gibi durumlarla karşılaştıklarında aceleci davranmayıp, konuyu araştırmasını, şayet bir sigorta şirketi ile ya da SGK ile herhangi bir işlemi ya da ilgili bulunup bulunmadığının kontrolünü yapmasını, ilimizde faaliyet gösteren birbirinden güzide Avukat meslektaşlarımıza danışmalarını, bu konuda hukuki yardım almalarını önemle rica ediyoruz.
Vatandaşlarımızın bu gibi durumlarla karşılaşmamalarını karşılaştıkları durumda meslektaşlarımızdan, Cumhuriyet Başsavcılıklarından ve kolluk güçlerimizden yardım almaları gerektiği hususunu yeniden hatırlatıyor, insanları kandırmaya ve aldatmaya yönelik davranış sergileyerek bu yolla haksız kazanç elde edenlerin muhakkak adalet karşısında hesap vererek en ağır ceza almalarının sağlanması noktasında Ordu Barosu avukatları olarak bizlerinde üzerine düşen her türlü görevi yerine getireceğinin bilinmesini arzu ediyoruz.”

Ordu Hayat