Adana Barosu eski Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık görevde bulunduğu sürede yaptığı açıklamalar nedeniyle ‘Terör örgütü propagandası” yapmak suçlamasıyla yargılanıyor.

Adana Baro Başkanlığı yaptığı dönemde gündeme dair açıklamalarıyla bilinen Av. Mengücek Gazi Çıtırık, hakkında ‘Terör Örgütü Propagandası yapmak’ suçlamasıyla dava açıldı.

Baronun internet sitesinden yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında dava açılan Av.Mengücek Gazi Çıtırık, bugüne kadar savunma makamı olarak çıktığı duruşma salonlarında bu kez hakim karşısına sanık olarak çıkacak. 16 Ekim Pazartesi günü saat 11.00’de Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlanacak Çıtırık, “Şiddete dönüşmedikçe her türlü düşüncenin örgütlenmesinden yanayız” dediği için başlatılan soruşturmanın davaya dönüştüğünü bildirdi.

AVUKATLIK YASASI

Hakkında açılan davanın yanlış olduğunu ve hazırlanan iddianemede “Terör örgütü propagandası” yaptığının yer almasına rağmen savcının hangi terör örgütü propagandasını yaptığının yer almadığını, bunun bile dosyanın suçlamanın yersizliğini ortaya koyduğunu söyledi.

Baro Başkanlığı dönemindeki duruşu nedeniyle çoğu zaman bazı kesimlerin rahatsızlığına neden olan ve 16 Ekim Pazartesi günü gerçekleşecek duruşmasında çok sayıda meslektaşının Çıtırık’ı yalnız bırakmaması bekleniyor.

http://tanikgazetesi.com/baro-eski-baskanina-teror-davasi/