Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukat Arzuhan Halis ve Mezopotamya Hukukçular Derneği üyesi avukat Diyar Çetedir, Bakırköy Adliyesi’nde görülmekte olan bir duruşma sonrası davanın tarafı olan ülkücü grubun saldırısına uğradı.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukat Arzuhan Halis ve Mezopotamya Hukukçular Derneği üyesi avukat Diyar Çetedir, Bakırköy Adliyesi 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve müdafii oldukları dava sonrası davanın taraflarından olan ülkücü grubun saldırısına uğradı. Adliyeden çıktıkları sırada önleri ülkücü grup tarafından kesilen avukatlar, grubun fiziki saldırısına uğradı.

Saldırıda avukat Halis ve Çetedir hafif yaralanırken, saldırganlar polisin müdahalesi ile uzaklaştırıldı. Avukatlara adliye önünde saldıran gruptan kimsenin gözaltına alınmaması dikkat çekti.

Davanın 20 Nisan’da görülen duruşmasında ise, Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şubesi Eşbaşkanı Av. Banu Güveren ile Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı (TOHAV) Eşbaşkanı Av. Cemil Adıyaman, sanık avukatlarının hedef göstermesinin ardından adliye koridorlarında aynı ülkücü grubun saldırısına uğramıştı.

Kaynak: DİHA

Haberin Tamamı İçin: http://bakirkoyhalkmeclisi.com/bakirkoy-...