6645 sayılı Torba Kanun ile Bağ-Kur’lulara getirilen önemli bir hak da 12 aydan fazla prim borcu olan Bağ-Kur’luların sigortalılıklarını durdurma; dolayısıyla borçlarını sildirme hakkı tanınmasıdır. Sektörde bazı kişilerce Bağ-Kur’luların mutlaka temmuz sonuna kadar bu haktan yararlanmak için başvurması gerektiğine ilişkin bilgiler verilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu da www.sgk.gov.tr üzerinden yaptığı açıklamada bu konuya değinmiştir.

Buna göre:

6645 sayılı Kanun'la getirilen düzenlemeye göre, 30.4.2015 tarihi itibariyle 12 ay ve daha fazla süreye ilişkin prim borcu bulunan Bağ-Kur sigortalısı olanların, bu sürelere ilişkin prim borçlarını 31.7.2015 tarihine kadar ödememeleri halinde sigortalılıkları durdurulacaktır.

31.7.2015 tarihini beklemeden sigortalılığını durdurmak isteyenlerin, başvuru formu ile dosyalarının bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine müracaat etmeleri halinde sigortalılıkları hemen durdurulmaktadır. 30.4.2015 tarihi itibariyle 12 ay ve daha fazla süreye ilişkin prim borcu bulunan Bağ-Kur sigortalısı olanların, bu sürelere ilişkin prim borçlarını 31.7.2015 tarihine kadar ödememeleri halinde, herhangi bir talep alınmaksızın sigortalılıkları SGK tarafından resen durdurulacaktır.

Dolayısıyla hiç başvuru yapmayan Bağ-Kur sigortalıların sigortalılık süreleri de SGK tarafından re’ sen durdurulacaktır.
 
Resul KURT

http://muhasebeweb.com/haber_detay.php?id=3958_Bag-Kur-borcunun-silinmesi-icin-basvuru-sart-degil.html