Yuri Alekseyev, beş yıl önce Moskova’da avukatlık yaparken radikal bir karar alıyor ve mesleğini bırakarak doğaya yerleşiyor. Seyahat etmeyi de çok seven Alekseyev, kendine yer altında bir ev inşa edip, tavşanıyla birlikte hayat sürüyor. İşte çılgın avukatın ilginç hikâyesi…

Modern yaşamın dayattığı koşullar her geçen gün daha ağır ve yıpratıcı sonuçlar doğuruyor. İş, aile ve sosyal çevre üçgeninde hiç durmadan kendini tekrar eden birey, çeşitli kaçma ve uzaklaşma yollarına başvuruyor.

Seyahat ve sosyal etkinlikler bu yollardan sadece birkaçı. Ancak yine de değişen dünya düzeni içerisinde kendini yenileyemeyen birey, ruhsal olarak derin yaralar alabiliyor.

Elbette bazı bireyler bu kısır döngüden farklı yöntemler kullanarak sıyrılmayı başarıyor. Onlardan biri de avukat Yuri Alekseyev…



Yuri Alekseyev, beş yıl önce Moskova’da avukatlık yaparken radikal bir karar alıyor ve mesleğini bırakarak doğaya yerleşmeye karar veriyor.

Hemen ardından yeraltında kendine yetebilecek boyutlarda bir ev inşa ediyor.

Doğa, kitaplar ve tavşanı Petruşka ile yeni bir hayat kuran Alekseyev, herkesi şaşırtan bu radikal kararıyla ilgili NTD’ye verdiği röportajda şunları söylüyor:



“Sokakta kalmış biri gibi yaşamaya başladım ve evsiz olduğumu düşündüm. Benim gibi bir sürü evsiz olmasına rağmen, insanların evsiz olduğunu kabul etmesi zor.

Moskova’da 100 bin evsiz var. Başlarının üstünde bir çatı olması için günde 8 saat çalışanlar da bir bakıma evsiz.

Zira bir yerler kiralayıp onlarda yaşıyorlar, ben de öyleyim. Bu yüzden de kendime ‘Bir evin olmadığı için sen de evsizsin’ dedim.”



Alekseyev’in inşa ettiği ev, Yüzüklerin Efendisi filmlerindeki Hobbit evlerini andırdığı için kendisini de Hobbit olarak anılıyor.

Fakat Alekseyev, Lewis Carroll’ın Alice Harikalar Diyarındı ile özdeşleştirilmeyi tercih ediyor.

Ayrıca Alekseyev, kendisini Rus yazar Anton Çehov’un Vişne Bahçesi adlı oyununun uzmanı olarak tanımlıyor.

Ve yaşadığı bu evde söz konusu eserle ilgili dersler veriyor.

Fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere Alekseyev ve sevimli tavşanı Petruşka, sahip oldukları hayattan bir hayli memnun görünüyorlar.

http://www.hukukihaber.net/