Tahşiye soruşturmasında gözaltına alınan polislerin avukatlarının yaptığı basın açıklaması, sivil polisler tarafından görüntülenmek istendi. Avukatların itiraz etmesi üzerine sivil polislerden birisi "Bakın avukat bey, basın açıklaması yapıyorsunuz. Ne konuştuğunuzu çekmek zorundayım." dedi. 

Duruma tepki gösteren avukatlar, sivil polislerin kanuna aykırı bir şekilde kamuya açık alanda fişleme yaptıklarını söyledi. Polisler ile avukatlar arasında bir süre tartışma yaşandı. Polisler birisi çekim yapmalarının konuni bir hak olduğunu belirterek; "

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen İstanbul merkezli soruşturma kapsamında 15 ilde aralarında rütbelilerin de bulunduğu 20 polis hakkında gözaltı kararı alındı. Gözaltına alınan polislerle ilgili basın açıklaması yapmak isteyin avukatlar, sivil polisler tarafından kamera ile kayıt altına alınmak istendi. Duruma tepki gösteren avukatlar ile polisler arasında tartışma çıktı. 

Savunma avukatlarından Avukat Murat Akkoç, yapılan basın açıklaması polis tarafından kanunsuz bir şekilde kayıt altına alınamayacağını belirterek, " Burada polislerin yetkisi ve görevi olmamasına rağmen psikolojik baskı amacıyla yaptığımız basın toplantısını çekmeye çalışmaktadırlar. Bu doğru değildir. Görev ve yetkilerini kanunlardan alırlar. Kanundan almadığın bir yetkiyi burada kullanamazsınız. Avukatları fişleyemezsiniz. Bu hukuksuzluğa biz avukatlar olarak müsaade etmeyiz. O arkadaşları geldikleri yere gönderdik. Sadece psikolojik baskı ve savunma avukatlarını yıldırma amaçlı yapılan bir uygulama. Biz de demokratik haklarımızı kullanarak kendilerini engelledik." ifadelerini kullandı.


Cihan