Münih Eyalet Mahkemesi'nde görülen NSU davasının baş sanığı olan Zschaepe'nin, savcılığa yaptığı suç duyurusuda, avukatlarının özel hayat ve kişisel bilgilerini korumamalarını gerekçe gösterdiği ifade edildi.

Münih Savcılığı sözcüsü Thomas Steinkrasu Koch Zschaepe'nin suç duyurusu dilekçesinin alındığını doğruladı. Ancak dilekçedeki iddiaların kabul edilip edilmeyeceğinin ne zaman belli olacağı konusunda bir açıklama yapmadı.

Sanığın Avukatlarından Wolfgan Stahl ise iddiaların asılsız olduğunu söyledi.
İki yıldan bu yana devam eden NSU davasında Beate Zschaepe, daha önce avukatlarını azletme talebinde bulunmuş, ancak mahkeme bu talebi reddetmişti. Daha sonra sanık avukatları, sanığın avukatlığından çekilmek yönünde mahkemeden istekte bulunmuş ancak mahkeme avukatlardan gelen bu talebi de reddetmişti.
En son geçen hafta Zschaepe avukatı Wolfgang Heer'in azledilmesi talebinde bulunmuş mahkeme bu seferki talebi incelemeye almıştı.
NSU davasında tüm bu yaşananlar sonunda davanın nasıl devam edebileceği konusunda Alman kamuoyundaki merakı davaya olan ilgiyi yeniden artırdı.

6 Mayıs 2013 yılında başlayan NSU davasında, şimdiye kadar 219 duruşma gerçekleşti.

NSU üyeleri Uwe Böhnhardt, Uwe Mundlos ve Beate Zschaepe 2000-2007'de 8'i Türk 10 kişiyi öldürmek, bombalı saldırılar düzenlemek ve banka soygunları yapmakla suçlanıyor. Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos, 4 Kasım 2011'de bir bankayı soyduktan sonra polisin takibinden kurtulmak için saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü.

Aynı gün Zwickau kentinde NSU'nun üçüncü üyesi Beate Zschaepe'nin, en son kiraladıkları evi delilleri yok etmek amacıyla kundakladığı iddia ediliyor.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen davada, NSU terör örgütünün hayattaki tek üyesi Beate Zschaepe ile örgüte yardım ve yataklık yapan dört kişi yargılanıyor.


AA