Ezilenlerin Hukuk Bürosu’na bağlı avukat Sezin Uçar ve avukat Özlem Gümüştaş’ın gözaltına alınmasına hukukçular yaptıkları ortak açıklamayla tepki gösterdiler. 
Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) İstanbul Şubesi, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi, Demokrasi İçin Avukatlar, Kartal Hukukçular Derneği (KHD), Adalet İçin Hukukçular, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar (ÖDAV) yaptıkları ortak yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandılar:
“Dün sabaha karşı hiç bir yasal usule uyulmaksızın Ezilenlerin Hukuk bürosu avukatlarından, avukat Sezin Uçar ve avukat Özlem Gümüştaş’ın evleri kolluk kuvvetleri tarafından basılmış, her iki avukat da Anayasa, Ceza Muhakemesi Yasası ve Avukatlık Kanunu hükümleri ihlal edilmek suretiyle gözaltına alınmıştır. Meslektaşlarımızın tüm kişisel ve mesleki arşivlerine yine hiç bir yasal zemin işaret edilmeden, el konulmuştur. 
“HER BİR BİREYİN CÜMLESİDİR”
Bu baskın ve savunmanlara uygulanan bu şiddet, bu topraklarda yaşayan her bir bireyi yakından ilgilendirir; Soma katliamında, Diyarbakır, Ankara, Suruç, İstanbul bombalı saldırılarında yüzlerce insanın yaşamını elinden alan failleri ve bu faillerle kurulan ilişkileri sorgulayan gazeteciler, yazarlar ve araştırmacılar gibi meslektaşlarımız da, ‘yaşam hakkı’ savunuculuğu yaptıkları dosyalar da dahil olacak şekilde, avukatlık faaliyetini belirsiz uzunluktaki bir süre devam ettiremeyeceklerdir. Araştırılmayan her katliam beraberinde yenilerini getirmiştir ve getirmektedir; karşı çıkılmayan her hak ihlalinin yenilerini doğurması da kaçınılmazdır. İşte bu yüzden ‘savunmaya özgürlük’ sloganı, salt bir meslek grubunun değil her bir bireyin cümlesidir.”
  
Kaynak: Odatv
http://odatv.com/avukatlardan-gozalti-aciklamasi-2010171200.html