Anayasa Mahkemesi'ne Bireysel Başvuru Sisteminin Desteklenmesi Ortak Projesi kapsamında avukatların farkındalıklarını, bilgilerini ve temel becerilerini artırmak amacıyla bireysel başvuru usulleri ve kabul edilebilirlik kriterleri konusunda meslek içi eğitim semineri düzenlenecektir.

Anayasa Mahkemesi'ne Bireysel Başvuru Sisteminin Desteklenmesi Ortak Projesi, Türkiye’de yargı kurumlarını Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Avrupa İnsan Hak­ları Sözleşmesi (AİHS) ve Avrupa Birliği müktesebatı ile güvence altına alınan hak ve özgürlüklere uyumlu olacak şekilde güçlendirerek, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru sistemini desteklemek ve gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla yürütülmektedir.

Projenin avukat eğitimi bileşeni Türkiye Barolar Birliği eşgüdümünde barolarla birlikte yürütülmektedir.

26-27 Mayıs 2018 tarihlerinde yapılacak Avukatlara Yönelik Bireysel Başvuru Usulü ve Kabul Edilebilirlik Kriterleri Eğitimi ile ilgili detaylar için tıklayınız.

09-10 Haziran 2018 tarihlerinde yapılacak Avukatlara Yönelik Bireysel Başvuru Usulü ve Kabul Edilebilirlik Kriterleri Eğitimi ile ilgili detaylar için tıklayınız.

23-24 Haziran 2018 tarihlerinde yapılacak Avukatlara Yönelik Bireysel Başvuru Usulü ve Kabul Edilebilirlik Kriterleri Eğitimi ile ilgili detaylar için tıklayınız.


Eğitimler hakkında detaylı bilgi ve başvuru için [email protected] veya 0212 393 07 45 numaralı telefondan Ali Yıldız ile görüşebilirsiniz.

Not: Eğitim Avukatlar için olup; katılacakların gönderdikleri E-postada eğitime Anadolu ya da Avrupa'da ve hangi gün katılacaklarını belirtmeleri gerekmektedir.