Alanya Adliyesi'nde dün avukatlara yönelik yapılan saldırıyla ilgili bugün açıklama yapan avukat grubuna bir kez daha saldırı gerçekleşti. Saldırının ardından aralarında ÇHD Genel Başkan Yardımcısı Avukat Münip Ermiş de olmak üzere çok sayıda avukat hastaneye kaldırıldı. Müşahade altında tutulan avukatlardan bazılarının isimleri şöyle: Münip Ermiş, Nusret Gürgöz, Polat Balkan, Müge Gezginci, Emel Akdoğan Ekiz, Canel Durak, Diyar Yahşi.

ANTALYA AJANS


AÇIKLAMA YAPACAKLARDI

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Alanya Şubesi'nin, Ankara'daki katliamla ilgili dün Alanya Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasına yönelik yapılan polis saldırısıyla ilgili ÇHD Genel Başkan Yardımcısı Avukat Münip Ermiş ile Antalya Barosu üyeleri, bugün yeniden Alanya Adliyesi önünde açıklama yapmak istedi. Ancak polis, ÇHD'li avukatların basın açıklaması yapmasına izin vermedi. Polis, basın açıklaması yapmak isteyen avukatlara kalkan ve biber gazıyla müdahale etti. Kalkan darbeleri ve biber gazından dolayı aralarında Münip Ermiş, Polat Balkan, Müge Gezginci'nin bulunduğu 9 avukat hastanelik oldu. Avukatların tedavisi Alanya Yaşam Hastanesi'nde devam ediyor.


Saldırıda yaralanan Avukat Münip Ermiş... (Sağda)

MÜNİP ERMİŞ'TEN SERT TEPKİ
Münip Ermiş, Antalya Ajans'a saldırıyla ilgili olarak şunları söyledi: "ÇHD ve avukatlar olarak yıllardır her yerde basın açıklamaları yapıyoruz. Dün de arkadaşlarımız Alanya Adliyesi önünde Ankara'daki saldırıyla ilgili açıklama yapmak istedi ancak polisin saldırısına uğradı. Bugün bizler de Alanya Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak istedik ancak açıklamamıza başlamadan polisin sert müdahalesiyle karşılaştık. Polisler, önce kalkanlarla bize saldırdı ardından biber gazı saldırısı başladı. Ben dahil 9 avukat hastanelik olduk. Alanya Başsavcısı, bu tavrıyla Ankara katliamının en büyük destekçisi olduğunu göstermiştir. Bilinçli olarak bize bir saldırı gerçekleşmiştir" dedi.



'ALANYA ÇETELERİN MERKEZİ HALİNE GELMİŞTİR'
Alanya'nın çetelerin ve kundaklamacıların merkezi haline dönüştüğünü belirten Avukat Münip Ermiş, tepkilerini şöyle dile getirdi: "İşin daha da kötüsü Alanya'daki kundaklama ve yağma eylemleri devam etmiştir. Bu soruşturmada bir arpa boyu yol alınmamıştır. Kundaklama eylemlerini gerçekleştirenler hala dışarıda elini kolunu sallayarak gezmektedir. Alanya'yı cehenneme çevrmişlerdir. Alanya'yı kundaklama ve çetelerin merkezi haline dönüştürmüşlerdir. Alanya Kaymakamı, Alanya Emniyet Müdürü ve Alanya Başsavcısı bu gelişmelere göz yummaktadır."


Saldırıda yaralanan avukat Müge Gezginci...


http://www.antalyaajans.net/asayis/antalya-da-avukatlara-saldiri-cok-sayida-avukat-hastaneye-kaldirildi-h40396.html