F tipi örgütle bağlantılı oldukları gerekçesiyle meslekten ihraç edilen 37 hakim ve savcının verdiği kararların yok sayılması için de harekete geçildi. Bu hakim ve savcıların görev aldığı davalarda yargılanan sanıklar, kararların yok hükmünde sayılması için Yargıtay’ı dilekçe yağmuruna tuttu.

Adları kumpaslarla anılan 37 hakim ve savcının daha önceki davalarında verdikleri karar tartışma konusu oldu.
F tipi örgüt bağlantısı nedeniyle meslekten ihraç edilen 37 hakim ve savcının verdikleri kararların yok hükmünde olduğunu belirten avukatlar Yargıtay’a dilekçe yağdırdı.

HSYK 2’nci Dairesi, avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavında kopya çektikleri belirlenen F Tipi 37 hakim ve savcı için Haziran ayında meslekten ihraç kararı vermişti.

Bu kararın ardından hakim ve savcıların girdikleri davalarda yargılanan çok sayıda tutuklu ve tutuksuz sanığın avukatı Yargıtay Ceza Dairelerine temyiz dilekçesi gönderdi. Avukatlar, 3 yıl boyunca görev yapan kopyacı hakim ve savcıların verdikleri kararların da geçersiz sayılması gerektiğini belirtti. Avukatlar sanıkları için Yargıtay’dan yeniden yargılama talebinde bulundu.

Yeni adli yılın açılışıyla birlikte yüzlerce dilekçe ile karşılaşan Yargıtay'ın ilgili daireleri talepleri inceleyerek karar verecek.

ulusalkanal.com.tr